Функції смартфонів Xiaomi, які дратують користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні смартфони Xiaomi користуються великою популярністю, як через можливості оболонки Hyper OS, так і через безліч цікавих фірмових фішок. Однак є і дуже суперечливі функції телефону Сяомі, які часто дуже напружують користувачів.

Карусель шпалер

Картинки, що змінюються на дисплеї телефону – це досить популярна опція, яку пропонують багато виробників пристроїв на ОС Android. Однак так звана “карусель шпалер” на китайських смартфонах – це щось за межею, оскільки такі зображення містять посилання та рекламу, в тому числі на сумнівний контент.

Така “карусель” реально дратує, тому зазвичай відключається користувачами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стрічка віджетів

Якщо користувач пристрою з операційною системою MIUI зробить свайп вправо, то на дисплеї телефону виникне стрічка віджетів, яка є меню, що пропонує тільки корисні (на думку виробника) графічні інструменти. Однак у цій стрічці постійно з’являється та ж реклама, яка перемежується дурними відеороликами та порадами людям похилого віку.

Зрозуміло, стрічку Xiaomi можна налаштувати, але багато хто просто вимикає цей дратівливий функціонал, використовуючи в налаштуваннях пристрою підрозділ «Робочий стіл».

Перевірка на віруси

Дбаючи про безпеку, розробники ОС для Xiaomi встановлюють свій антивірус для програм. Це програмне забезпечення здійснює перевірку всіх програм після їх інсталяції, що зовсім непогано. Однак робиться це, як показує практика, здебільшого для демонстрації реклами.

У результаті ми маємо абсолютно непотрібну опцію. особливо якщо йдеться про користувачів, які завантажують програмне забезпечення виключно з офіційних магазинів.

Рекомендації в Mi Відео

Базовий медіаплеєр смартфонів Xiaomi – це постійний подразник. Він постійно пропонує перегляд рандомних Тік-Токів, супроводжуючи ці рекомендації написом «Для вас».

Більше того, цим можливості цього медіаплеєра не обмежуються. При його запуску можна побачити ще й соцрекламу, блогерські тексти і т. і. І весь цей шлак ви повинні сприймати, намагаючись подивитися улюблений відеокліп!

Спам у додатку Музика

Додаток для музики від розробників Xiaomi також страждає на наявність надлишків у вигляді сторонньої реклами, аніме та відео. У цьому випадку можна вимкнути розділ «Дивитись» у налаштуваннях самої програми, проте багато хто воліє завантажувати та використовувати зручніші та перевірені плеєри.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.