iPhone SE 4 можна порівняти з iPhone 16: зміни в дизайні повинні бути значними

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone SE 4, ймовірно, з’явиться на ринку в 2025 році, обзавівшись дизайном, натхненним розробкою iPhone 16, який знаходиться в процесі розробки. Це значний крок уперед для бюджетної лінійки Apple, оскільки поточна модель iPhone SE 3 все ще ґрунтується на технічно застарілому iPhone 8 із широкими рамками дисплея.

Раніше з’являлися чутки, що свідчили про те, що дизайн iPhone SE 4 буде запозичений у iPhone 14. Однак ця інформація виявилася неправильною, оскільки передбачалося, що телефон буде обладнаний динамічним островом, а Apple впровадила цю технологію в базові моделі тільки з випуском iPhone 15. Заява лідера Маджина Бу, дизайн iPhone SE 4 буде заснований на концепції iPhone 16, очікуваної до випуску не раніше осені 2024 року.

iPhone 16 асоціюється із iPhone XR. Однак, згідно з джерелом, iPhone SE 4 повинен мати кілька відмінностей від iPhone 16. Наприклад, у більш доступній моделі Apple планує обмежитися лише задньою камерою. Також з’явилися твердження, що розміри будуть відповідати iPhone XR, що означає можливу діагональ дисплея 5,94 дюйма. Таким чином, SE 4 буде трохи компактнішим за iPhone 16, у якого, як стверджується, екран складе 6,1 дюйма.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо чутки підтвердяться, SE 4 буде помітно більшим за свого попередника, iPhone SE 3, особливо розчарувавши фанатів компактних телефонів і тих, хто сподівався на появу iPhone 15 mini. Проте ведучий зазначає, що чуткам слід ставитися з обережністю, оскільки ще рано робити остаточні висновки. На його думку, Apple може внести зміни до показників до очікуваного випуску в 2025 році.

Новий процесор, старий модем?

Ще у вересні 2023 року аналітик Apple Мінґ-Чі Куо передбачив, що iPhone SE 4 отримає 6,1-дюймову OLED-панель. Куо також стверджує, що в iPhone SE 4 з’явиться власний 5G модем Apple, який замінить поточний модем Snapdragon 5G, що використовується в сучасних моделях iPhone.

Залишається незрозумілим, який процесор вибере Apple. Існує можливість, що iPhone SE 4 буде оснащений процесором Apple A17 Pro, який зараз використовується в iPhone 15 Pro і 15 Pro Max, випущених навесні 2025 року, забезпечуючи достатню потужність для консольних ігор. Проте, згідно з його заявою, також можливо, що Apple вибере процесор A18, який, ймовірно, буде представлений в iPhone 16 та 16 Plus.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.