Який дизайн отримає iPhone 16 і чим він відрізнятиметься від iPhone 15

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Разом з iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max Apple покаже нам ще два смартфони: iPhone 16 і iPhone 16 Plus. Ці апарати ідеально підійдуть для тих, хто не готовий витрачати велику суму на “прошки” або просто не бачить сенсу викладати за смартфон такі гроші. Ось тільки останні роки базові моделі отримують мінімум нових функцій. І якщо торік це був новий екран з Dynamic Island і камера з високою роздільною здатністю, то в Айфонах 2024 року змін ще менше.

Реклама

Apple повернеться до вертикального розташування основної камери, як це було в iPhone 12 і більш ранніх моделях, встановить у смартфон новий процесор і збільшить обсяг оперативної пам’яті. Ось тільки чи варте це все того, щоб чекати на новий смартфон Apple, чи краще купити iPhone 15 просто зараз? Давайте розбиратися.

Дизайн iPhone 16

Форма корпусу і габарити перейдуть до iPhone 16 від його попередника. Практично нічого нового тут ви не знайдете. Збережуться колишні розміри екрана: 6,1 і 6,7 дюйма в iPhone 16 і iPhone 16 Plus, відповідно. З точки зору ширини і висоти змін теж чекати не варто:

Модель Висота Ширина Вага
iPhone 15 147,6 мм 71,6 мм 171 г
iPhone 16 147,6 мм 71,6 мм 173 г
iPhone 15 Plus 160,9 мм 77,8 мм 201 г
iPhone 16 Plus 160,9 мм 77,8 мм 203 г

 

Зміниться у нових айфонів тільки вага і то незначно. +2 грами у кожної версії можна сміливо вважати похибкою або просто використанням якихось нових деталей. Такий приріст точно залишиться непоміченим. Замість перемикача безшумного режиму з’явиться кнопка дії, як в iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. Зможете призначити на неї не тільки вимкнення звуку, а й якісь інші функції.

Ось так виглядатиме iPhone 16, згідно з останніми витоками. Зображення: macrumors.com

Крім кнопки дії, Apple трохи змінить дизайн задньої панелі. Камеру в нових айфонах розмістять вертикально. Apple повертається до того рішення, яке було раніше. Тепер воно обумовлено тим, що таке розташування об’єктивів дасть змогу знімати просторове відео для Apple Vision Pro навіть на базових айфонах. От тільки чи багато покупців це буде робити велике питання.

Як повідомляє портал MacRumors, у базових iPhone 16, як і в “прошках”, теж з’явиться кнопка захоплення для управління камерою. За допомогою неї можна буде швидко запустити, сфокусуватися на об’єкті, спустити затвор або почати зйомку відео без необхідності торкатися екрана.

Процесор в iPhone 16

Найімовірніше, всі нові iPhone отримають чип A18. Зображення: macrumors.com
Цього року значні зміни відбудуться з точки зору використовуваного процесора. Якщо останні кілька років базові моделі отримували торішні чіпсети, то тепер в iPhone 16 і iPhone 16 Plus буде встановлено актуальний і сучасний процесор Apple A18, виконаний за 3-нм техпроцесом. Такий самий чип буде використовуватися і в iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max. Щоправда, в них він, найімовірніше, буде продуктивнішим завдяки використанню більшої кількості ядер GPU. Або Apple збільшить його потужність за рахунок інших хитрощів.

На додаток до сучасного процесу базові Айфони 2024 року отримають і збільшений до 8 ГБ обсяг оперативної пам’яті. З’являється надія, що на смартфонах можна буде у фоновому режимі в Телеграмі надсилати важкі файли та не переживати, що їхнє завантаження перерветься. Так, Айфони досі цього не вміють і ставлять його на паузу.

Акумулятор в iPhone 16

Найбільше запитань викликають витоки з приводу акумуляторів, які Apple буде використовувати в нових айфонах. І якщо до iPhone 16 з його 3561 мАг питань немає. Тут приріст на 6% відносно iPhone 15, то ось дані по iPhone 16 Plus виглядають злегка суперечливо. Портал MacRumors припускає, що на нас чекає зменшення батареї в цій моделі аж на 9% з 4383 до 4006 мАг. Якщо чесно, я не особливо довіряю цьому витоку. Занадто велике зменшення. До того ж iPhone Plus завжди славилися часом роботи, і було б дивно, якби Apple штучно його занижувала.

На додаток до цього є інформація, що нарешті в Купертіно зважаться впровадити в Айфони швидку дротову зарядку на 40 Вт і прокачають MagSafe з 15 до 20 Вт. Це нововведення одне з найбільш очікуваних у новому поколінні смартфонів Apple. Можливо, що скоро вони наздоженуть хоча б бюджетні Андроїди за цим параметром.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: