Відбитки пальців можна відтворити за звуками, які видаються під час проведення пальцем по сенсорному екрану

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Відбитки пальців можна відтворити за звуком, який видає палець, проводячи по екрану смартфона. Саме цього висновку дійшла група дослідників із Китаю та США.

Реклама

Метод PrintListener технічно, звичайно, дуже складний, але головне, що його можна реалізувати і перевірити на практиці [PDF]. Ба більше, він не вимагає ні спеціального мікрофона, ні особливих рухів пальців. Достатньо звичайного смартфона і додатка, в якому активовано мікрофон. Наприклад, Discord, Skype, WeChat, FaceTime тощо.

Зрозуміло, на пристрої має бути відповідне програмне забезпечення, або сам додаток, яким користуватиметься людина, необхідно налаштувати відповідним чином.

Як ідеться в доповіді, Printlistener може відтворити до 26,5% часткових відбитків пальців і 9,3% повних відбитків усього за п’ять спроб. Очевидно, це означає, що цей метод може зібрати достатньо даних про відбитки пальців, щоб обійти повну перевірку безпеки пристрою.

Біометричний захист відбитків пальців широко поширений і користується великою довірою. Вважається, що якщо ситуація не зміниться, то до 2032 року ринок автентифікації за відбитками пальців коштуватиме близько $100 млрд. Однак організації та люди дедалі більше усвідомлюють, що зловмисники можуть захотіти вкрасти їхні відбитки, тому деякі з них стали ретельніше стежити за тим, щоб їхні біометричні дані не потрапляли в чужі руки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: