iPhone 16 отримає чип A18

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприкінці вересня минулого року Apple випустила на ринок смартфони 15-ї серії. Базові моделі мають той самий чип, що і серія iPhone 14 Pro 2022 року, а моделі Pro оснащені процесором A17 Pro. У серії iPhone 16 Apple, судячи з усього, планує використовувати одну серію чипів для всіх моделей.

Усі моделі 16-серії, які, як очікується, будуть випущені восени 2024 року, матимуть встановлений чип A18. За допомогою цієї передбачуваної стратегії Apple змінить диференціацію між базовими версіями айфона і моделями Pro, запроваджену два роки тому, за якої дешевші моделі отримали процесор минулого року від моделей Pro. Моделі Pro були представлені з новим, трохи потужнішим чипом.

Використання чіпа A18 у базових моделях не здається необґрунтованим. З моменту появи чіпа A17 Pro в iPhone 15 Pro передбачалося, що Apple може представити ще одну модель чіпа, яка менш ефективна.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, чип A18 Bionic може забезпечити трохи меншу продуктивність, ніж A18 Pro, через меншу кількість ядер ЦП і графічного процесора. Також можуть бути відмінності в обчислювальній потужності нейронного процесора, що відповідає за машинне навчання. Apple, ймовірно, ще більше розширить цю сферу у своїх майбутніх чипах, оскільки компанія, поряд з Google та іншими конкурентами, буде все більше покладатися на штучний інтелект на пристроях.

Як і A17 Pro (і всі чіпи серій A і M), чіпи A18 знову вироблятимуться контрактним виробником TSMC. Для поточного A17 Pro TSMC використовує виробничий процес, відомий як “N3B” або “N3”. Він був розроблений спеціально для Apple. Багато джерел, такі як Anandtech, описують цей процес як етап еволюції. Apple зарезервувала майже всю продукцію, тому конкуренти залишилися позаду.

Дорожня карта TSMC включає процес N3E (“E” означає “покращений”) як подальші еволюційні етапи виробництва, які, своєю чергою, мають бути доступні всім клієнтам TSCM. Очікується, що виробництво процесу N3E розпочнеться вже цього року.

Згідно зі старішим звітом, передбачається, що моделі 16-серії будуть оснащені новим стандартом Wi-Fi 7. За допомогою нього, крім іншого, можна встановити з’єднання без затримок із просторовим комп’ютерним зором Pro.

Apple може збільшити дисплеї майбутніх iPhone. Замість 6,1 і 6,7 дюймів вони повинні вирости до 6,2 або 6,3 дюйма і 6,8 або 6,9 дюйма.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.