Google Pixel цього року копіюватиме iPhone, і не тільки зовні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До появи серії Pixel 9 ще понад півроку, але у нас вже є кілька витоків, які вказують на його сильну схожість з iPhone, що залишається ще понад вісім місяців. Ці витоки, безумовно, цікаво побачити на самому початку циклу. Але ще важливіше те, що вони розповідають абсолютно нову історію лінійки Pixel загалом. Таку новину просто не можна пропустити, адже до цього дизайн смартфонів компанії хоч і змінювався, але не настільки радикально. За великим рахунком ми просто отримали новий дизайн камери. Але найцікавіше те, що цього разу саме він майже не зміниться. А ось все інше в черговий раз перетвориться на iPhone.

iPhone чи Pixel

Можна було б пропустити цю новину, але вона надійшла від Стіва Хеммерстоффера (він же OnLeaks), а те, що він говорить найчастіше збувається. Тож, нам є про що поговорити.

Перше, що ви помітите на рендері Pixel 9 Pro, – це плоскі грані. Можна сказати, що вони “запозичені” у iPhone, але про це ми розповімо трохи пізніше. Ви також помітите, що панель камери була оновлена. Вигнуті кути панелі камери нагадують про мову Material Design, яка використовується в самій операційній системі Android. Безсумнівно, це зроблено навмисно, оскільки Google контролює апаратне забезпечення Pixel і Android, тому намагається зробити продукт більш цілісними.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також у нас є витік рендерів Pixel 9. Дивно, що він виглядає практично ідентично Pixel 9 Pro. Але це, як і раніше, буде компактний флагман з тією ж трилінзовою камерою, яку ми бачили на витоках Pixel 9 Pro. Якщо ці рендери виявляться точними, це буде перший випадок, коли Pixel рівня Pro і його базовий аналог будуть настільки схожі.

Чому в телефона плоскі грані

У 2020 році Apple випустила серію iPhone 12, і це повернуло плоскі грані в смартфони. Відтоді багато компаній наслідували цей приклад. Наприклад, серія Galaxy S24 має плоскі бічні грані у всіх моделях. ASUS Zenfone 10 також має плоскі грані. І всі телефони, які досі випускала компанія Nothing, теж були незграбними.

Тут треба згадати слова Карла Пея, які він сказав, коли його компанія випустила перший телефон у своїй лінійці, Nothing Phone 1, люди критикували його за те, що він занадто схожий на iPhone, особливо через його плоскі боки. Тоді Пей заявив, що плоскі боки – це найефективніший спосіб проектування смартфона. Так набагато простіше компактно розмістити всередині всі компоненти.

Так ви зможете встановити більш ємні акумулятори, більшу кількість камер, краще продумати охолодження і всі інші компоненти, які сьогодні хочуть помістити в смартфони.

Тут добре видно, що в незграбний корпус можна вмістити більше компонентів.

Швидше за все Google вирішила поєднати приємне з корисним. Вона подивилася, що такий дизайн добре продається, а заодно дає змогу грамотно скомпонувати смартфон. Тому і вибрала подібну схему, як стверджує витік.

Який Google Pixel купити

Плоскі боки рендерів, що просочилися в мережу, розповідають нову історію, але також і ідею про те, що Pixel 9 і Pixel 9 Pro – це, по суті, один і той самий телефон, просто один з них менший за інший. Це ще одна річ, яку Apple робить уже багато років. Наприклад, iPhone 15 Pro – це просто зменшена версія iPhone 15 Pro Max. Зрозуміло, Pro Max володіє деякими додатковими функціями, зокрема, телеоб’єктивом більш високого рівня. Крім того, він фізично більший, тому у нього більший дисплей і більш ємний акумулятор. Але за всіма іншими параметрами Pro і Pro Max однакові.

Незважаючи на те, що Apple дотримується такої стратегії вже багато років, Android-виробники поки що не наслідували її приклад. Давайте знову розглянемо серію Galaxy S24 як приклад. Базовий Galaxy S24 не є телефоном рівня Pro, а Galaxy S24 Plus – це просто більша і трохи потужніша його версія. Щоб отримати всі функції, які можна очікувати від суперфлагмана, вам потрібно вибрати Galaxy S24 Ultra. Або не потрібно?

Те ж саме можна сказати і про лінійку Pixel. Pixel 8 – це не просто зменшена версія Pixel 8 Pro, йому не вистачає занадто багато функцій Pro, щоб бути таким.

Користувачам iPhone не доводилося ухвалювати рішення про функціональність. По суті, їм треба вибрати лише розмір. Тож, якщо Google повторить цю стратегію із серією Pixel 9, це буде новий підхід для екосистеми Android, якщо дивитись на ринок за останні кілька років.

Скільки коштує Pixel 9 Pro

Якщо Pixel 9 матиме таку саму трилінзову камеру, як Pixel 9 Pro, і майже всі ті самі функції, більше не буде доступного номерного Пікселя. У цьому випадку він сильно підросте в ціні і може навіть наблизитися до 1000 доларів.

Якщо це правда, то в портфоліо Google утворюється величезна прогалина. На низькому рівні у вас Pixel 8a, який, як ми очікуємо, вийде цього року за 500 доларів, а слідом йтиме Pixel 9 за 1000 доларів. Значить, можна сподіватися, що в цьому проміжку з’явиться ще один телефон. Може бути Pixel 8a Pro?

Втім, можливо, Google залишить серію Pixel 8 для того, щоб закрити цю прогалину. Втім, у грудні 2022 року був масштабний витік дорожньої карти Google Pixel на найближчі кілька років. З цього витоку ми дізналися, що Google планує випустити три телефони в основній серії Pixel у 2024 році. Якщо витік підтвердиться, все стане на свої місця.

Це дасть змогу Google практично повністю перейняти стратегію свого іменитого конкурента з Купертіно і його модель продажів iPhone. Pixel 9 буде аналогом iPhone 15, Pixel 9 Pro – iPhone 15 Pro, а Pixel 9 Pro XL, наприклад, стент iPhone 15 Pro Max. Можливо, назви будуть іншими, але суть ви зрозуміли.

Більше ясності з’явиться вже досить скоро, адже на нас чекає дедалі більше витоків щодо нового покоління Pixel. Тож трохи почекаємо, але поки що витік виглядає доволі реалістично та логічно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.