iPhone 16 будуть оснащені значно поліпшеним нейронним процесором

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з останніми чутками, нові можливості штучного інтелекту буде представлено в iPhone 16, які, як стверджують, оснащено значно поліпшеним нейронним рушієм, здатним розв’язувати складні завдання просто на пристрої.

Майбутні чіпи Apple для iPhone, iPad і MacBook, такі як M4 і A18, матимуть більшу кількість ядер у поліпшених нейронних движках, згідно з тайванським виданням Economic Daily News. Перший двоядерний нейронний рушій від Apple був представлений у процесорі A11 Bionic, який використовували в iPhone 8/8 Plus і iPhone X, випущених у 2017 році. У наступні роки компанія збільшила кількість ядер у нейронному рушії до 8 в A13, запущеному в серії iPhone 11 у 2019 році, а потім до 16 в A14, який дебютував в iPhone 12 і 10-му поколінні iPad через рік.

Починаючи з 2020 року, Apple використовувала 16 ядер у нейронних рушіях своїх iPhone, водночас продуктивність компонентів постійно поліпшувалася з кожним новим поколінням. За словами представників Cupertino, нейронний рушій чипа A17 Pro в iPhone 15 Pro працює вдвічі швидше, ніж в iPhone 14 Pro. Отже, можна припустити, що A18 зможе подвоїти кількість ядер до 32, що відповідає потужності Mac Studio і Mac Pro зі встановленими процесорами M1 Ultra або M2 Ultra.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використання вбудованого нейронного рушія пристрою для вирішення завдань штучного інтелекту дає безліч переваг, включно з незалежністю від віддалених серверів і хмарних платформ. Google також надає великого значення можливостям обробки штучного інтелекту у своєму чипі Tensor G3, який, за їхнім твердженням, розширює межі машинного навчання на пристрої, застосовуючи останні дослідження Google у сфері штучного інтелекту безпосередньо на телефоні. Однак нещодавно стало відомо, що більша частина нових функцій генеративного штучного інтелекту в Pixel 8 Pro вимагає обробки в хмарі, що передбачає постійний доступ до інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.