iPhone 16 будуть оснащені значно поліпшеним нейронним процесором

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Згідно з останніми чутками, нові можливості штучного інтелекту буде представлено в iPhone 16, які, як стверджують, оснащено значно поліпшеним нейронним рушієм, здатним розв’язувати складні завдання просто на пристрої.

Реклама

Майбутні чіпи Apple для iPhone, iPad і MacBook, такі як M4 і A18, матимуть більшу кількість ядер у поліпшених нейронних движках, згідно з тайванським виданням Economic Daily News. Перший двоядерний нейронний рушій від Apple був представлений у процесорі A11 Bionic, який використовували в iPhone 8/8 Plus і iPhone X, випущених у 2017 році. У наступні роки компанія збільшила кількість ядер у нейронному рушії до 8 в A13, запущеному в серії iPhone 11 у 2019 році, а потім до 16 в A14, який дебютував в iPhone 12 і 10-му поколінні iPad через рік.

Починаючи з 2020 року, Apple використовувала 16 ядер у нейронних рушіях своїх iPhone, водночас продуктивність компонентів постійно поліпшувалася з кожним новим поколінням. За словами представників Cupertino, нейронний рушій чипа A17 Pro в iPhone 15 Pro працює вдвічі швидше, ніж в iPhone 14 Pro. Отже, можна припустити, що A18 зможе подвоїти кількість ядер до 32, що відповідає потужності Mac Studio і Mac Pro зі встановленими процесорами M1 Ultra або M2 Ultra.

Використання вбудованого нейронного рушія пристрою для вирішення завдань штучного інтелекту дає безліч переваг, включно з незалежністю від віддалених серверів і хмарних платформ. Google також надає великого значення можливостям обробки штучного інтелекту у своєму чипі Tensor G3, який, за їхнім твердженням, розширює межі машинного навчання на пристрої, застосовуючи останні дослідження Google у сфері штучного інтелекту безпосередньо на телефоні. Однак нещодавно стало відомо, що більша частина нових функцій генеративного штучного інтелекту в Pixel 8 Pro вимагає обробки в хмарі, що передбачає постійний доступ до інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: