Ніякого рису і фена: Apple розповіла, як правильно сушити iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple оновила свій сайт із керівництвом використання iPhone. У зміненій версії посібника з’явилися пункти, які пояснюють, як правильно чинити, якщо смартфон впав у воду.

Більшість користувачів, що втопили свій девайс, кладуть пристрій у рис або сушать його феном. Цього робити категорично не можна! Так ви можете зашкодити внутрішнім компонентам айфона. Наприклад, крохмаль, що входить до складу рису, може проникнути в корпус iPhone та роз’їдати шлейфи. А гаряче повітря фена може негативно вплинути на екран або батарею телефону.

Що НЕ потрібно робити з утопленим iPhone, на думку Apple:

Не використовуйте зовнішні джерела тепла: фени, батареї, рушникосушки;

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найчастіше після занурення у воду на екрані iPhone з’являється напис «Виявлено рідину. Заряджання недоступне, оскільки в роз’ємі виявлено рідину. Від’єднайте пристрій, щоб дати роз’єму просохнути». Ось що потрібно робити у цей момент:

Візьміть iPhone в руку так, щоб порт дивився вниз. Постукайте по верхній частині пристрою, щоб струсити воду; Покладіть iPhone у сухе, провітрюване приміщення з кімнатною температурою на 30 хвилин; Дочекайтеся, коли жовтий знак оклику пропаде при підключенні кабелю зарядки.

Іноді трапляється так, що знак оклику не зникає довгий час. Це може бути помилка системи – перезавантажте iPhone і спробуйте зарядити пристрій. Якщо iOS знову попереджає про рідину, зверніться до сервісного центру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.