Apple готує доступний iPhone 16 SE з майже таким самим дизайном, як у iPhone 16

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно в мережі з’явилися цікаві чутки про те, що Apple може об’єднати лінійки смартфонів iPhone 16 і iPhone SE. Відомий інсайдер Majin Bu on X повідомив, що компанія працює над моделями iPhone 16 SE та iPhone 16 SE Plus. Ці гаджети мають стати бюджетними версіями флагманських iPhone 16 з майже ідентичним дизайном.

Раніше ходили чутки про повний ребрендинг iPhone SE зі зміною класичного дизайну на безрамковий. Однак нова інформація спростовує це. Згідно з Маджином Бу, iPhone 16 SE отримає той самий стильний дизайн, що і старші моделі iPhone 16, включно з динамічним острівцем на фронтальній панелі. При цьому на задній кришці буде лише одна камера замість двох модулів у звичайних iPhone 16. Крім того, в iPhone 16 SE залишиться 60-Гц дисплей і менша за ємністю батарея.

Економія потрібна для зниження ціни. Зате покупці зможуть отримати сучасний дизайн за більш доступною ціною. Цікаво, що, крім компактної моделі iPhone 16 SE, Apple нібито готує і збільшений iPhone 16 SE Plus. Можливо, це означає відмову від випуску iPhone 16 Plus на користь дешевшого бюджетного варіанту з більшим екраном.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Об’єднання під єдиним дизайном допоможе заощадити на виробництві та спростить логістику. А покупці зможуть отримати преміальний зовнішній вигляд за низькою ціною. Так, в iPhone 16 SE не буде топових характеристик, зате він стане набагато привабливішим порівняно з поточною моделлю iPhone SE.Що стосується продуктивності новинки, то тут також очікуються сюрпризи. З чуток, в iPhone 16 SE може дебютувати новий бюджетний чип Apple A16.

Він вироблятиметься за техпроцесом 4 нм (замість 3 нм у старших iPhone 16) і отримає спрощену графічну підсистему. Однак поки рано робити висновки, інформація не підтверджена офіційно. Сам Majin Bu закликає поставитися до чуток з обережністю. Цілком імовірно, Apple просто тестує різні прототипи майбутніх смартфонів. Ближче до анонсу iPhone 2024 року ми дізнаємося, чи захопить хвиля уніфікації лінійку iPhone SE, чи компанія піде іншим шляхом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.