Темп переходу Android-користувачів на iPhone сповільнився

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на роки стабільного зростання, “наступ” Apple, схоже, йде на спад. Нові дані показують, що у 2023 році менше користувачів Android перейшли на iPhone, ніж роком раніше.

За даними аналітичної компанії CIRP, у 2023 році 13% нових покупців iPhone перейшли з Android, порівняно з 15% у 2022 році. Хоча це зниження не є драматичним, воно знаменує собою зрушення після багатьох років, коли користувачі Android переходили на iPhone все частіше й частіше.

Це може бути пов’язано з кількома факторами. У 2023 році флагманські пристрої на базі Android здебільшого оновлювалися поступово, без “революційних” інновацій, які могли б залучити нових користувачів. І навпаки, Apple продовжувала зміцнювати свій підхід “обгородженого саду”, потенційно роблячи перехід менш привабливим для тих, хто сильно вклався в екосистему Google.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важливо відзначити, що 13% все ще є значною частиною нових користувачів iPhone. Однак ця тенденція свідчить про зростаючу стабільність обох екосистем, коли користувачі дотримуються звичної території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.