Експерти порівняли Galaxy S24 на Exynos 2400 і Snapdragon 8 Gen 3

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Автор YouTube-каналу Techmo вирішив відповісти на питання, яке хвилює багатьох: чи є різниця між Galaxy S24 на Exynos 2400 і Snapdragon 8 Gen 3? Як виявилося, відмінності не просто є – вони вельми критичні і відразу за кількома параметрами.

У тесті брали участь два ідентичних Galaxy S24, що відрізняються тільки процесором. Блогер зарядив обидва апарати до 100% і для чистоти експерименту використовував мобільне підключення до мережі 5G – апарати були в абсолютно однакових умовах. Насамперед на них були запущені тести, і буквально відразу ж версія на Exynos 2400 почала швидко втрачати відсотки заряду. Смартфон на Snapdragon 8 Gen 3 не тільки показав у всіх тестах вищі результати, але ще й менше нагрівся.

У графічному стрес-тесті 3DMark Wild Life Stress Test різниця між пристроями просто колосальна. Найкращий результат для Snapdragon 8 Gen 3 склав 18 033 бали, а найгірший – 7314 балів. У Exynos 2400 вийшло 9034 і 5288 балів відповідно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Основна камера на обох смартфонах працює однаково, а ось телекамера у версії з Exynos 2400 сильно спотворює кольори. Крім того, під час зйомки відео в 4K за 60 fps смартфон на Exynos просто видав помилку лише через 1 хвилину і 40 секунд запису.

У PUBG Mobile частота кадрів на обох смартфонах тримається близько 60 fps, але при цьому варіант на Exynos 2400 приблизно на 10 градусів гарячий – 51 проти 42 градусів на Snapdragon 8 Gen 3.

І найголовніше, що версія на Exynos 2400 розрядилася набагато раніше – у варіанта на Snapdragon 8 Gen 3 наприкінці залишилося ще цілих 17 відсотків.

“Exynos 2400 НЕ є конкурентом Snapdragon 8 Gen 3, яким він себе видає. Він більше схожий на замаскований Gen 2”, – підсумував блогер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.