Власникам iPhone розкрили спосіб уникнути крадіжки даних у разі втрати смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У власників смартфонів iPhone від компанії Apple є можливість унеможливити витік персональних та інших чутливих даних у разі, якщо їхній пристрій було викрадено або втрачено. Про це розповів техноблогер, відомий у мережі під псевдонімом GregsGadgets.

Блогер зазначив, що оновлення фірмової операційної системи Apple iOS до версії 17.3 принесло в iPhone принципово нову функцію, яка так і називається – “Захист втраченого пристрою”. Ця функція, наголосив фахівець, блокує доступ до конфіденційних даних, коли смартфон перебуває за межами певних локацій.

“Особисті дані в цьому разі відображаються лише в так званих довірених місцях, приміром, у вас вдома, а якщо ви перебуваєте в якійсь іншій локації, девайс завжди запитуватиме Face ID для доступу до чутливої інформації”, – пояснив він.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому GregsGadgets наголосив, що останнім часом фіксується досить велика кількість крадіжок смартфонів від Apple, зловмисники в такий спосіб дізнаються паролі власників викрадених пристроїв і можуть навіть змінити пароль від їхнього Apple ID, після чого отримують доступ до персональних даних, зокрема до збережених у пам’яті гаджета даних про банківські картки. Саме з цієї причини Apple включила нову функцію в черговий пакет оновлень своєї фірмової програмної платформи.

Щоб активувати нову захисну функцію, користувачеві необхідно зайти в розділ під назвою “Face ID і пароль” через налаштування, ввести відповідний код і активувати захист у рядку з назвою “Захист вкраденого пристрою”.

Нова функція з’явилася в операційній системі iOS ще наприкінці січня. Крім неї, оновлення принесло власникам смартфонів від Apple нові види екрану блокування, вдосконалені плейлисти, підтримку AirPlay в готелях, а також оптимізацію функції розпізнавання дорожніх аварій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.