Xiaomi Redmi Note 5 з неймовірною камерою в Україні: ціна і дата виходу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон Xiaomi Redmi Note 5 готується до виходу в Україні. Офіційна презентація смартфона відбудеться вже наступного тижня, детальні подробиці нижче.

Майже всю фронтальну панель смартфона займає 5.99-дюймовий дисплей з роздільною здатністю Full HD + (2160×1080 пікселів) зі співвідношенням сторін 18: 9. Серцем став потужний восьмиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 636 з графічним прискорювачем Adreno 509, у нас будуть продаватися дві версії: з 3 гігабайтами оперативної і 32 гігабайтами вбудованої пам’яті, а також топова версія на 4/64 гігабайти. Обсяг можна розширити карткою microSD, але слот гібридний – або вона, або друга SIM.

У нас Xiaomi Redmi Note 5 вийде під гаслом «Камера-звір» – компанія робить акцент на основній подвійній камері. Вона складається з 12-мегапіксельного модуля з великими пікселями розміром 1.4 мкм і діафрагмою f / 2.2, і допоміжного на 5 мегапікселів, з допомогою якого смартфон отримує інформацію про глибину кадру для розмиття фону. Штучний інтелект виділяє об’єкти в кадрі і вибирає оптимальні налаштування залежно від умов. ІІ працює і при зйомці на фронтальну 16-мегапіксельну камеру. Є й звичні функції ретуші особи для любителів «ідеальних» селфі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Апарат отримав металевий корпус з пластиковими вставками зверху і знизу. На задній панелі розташувався сканер відбитків пальців, під ним ховається потужний акумулятор на 4000 мАг. Операційна система – Android 7.1 Nougat з оболонкою MIUI 9. Будуть доступні версії в чорному, золотому і блакитному кольорах.

Українська прем’єра Xiaomi Redmi Note 5 запланована на 16 травня, до слова, на захід можуть потрапити 100 фанатів компанії ( реєстрація на участь відкрита до 13 травня). Вже відома офіційна ціна базової версії на 3/32 ГБ – 6500 гривень . Це на тисячу дорожче Xiaomi Redmi 5 Plus з таким же об’ємом пам’яті (але «одинарною» камерою і старішим чіпсетом). Xiaomi Mi A1 (4/64) зараз можна купити за 6300 гривень, але у нього екран зі «старими» пропорціями 16: 9.

Серед апаратів інших брендів конкурентом виступає 5.7-дюймовий Asus ZenFone Max Plus (M1) з більш скромною начинкою і цінником 6900 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.