Суперфлагман Xiaomi 14 Ultra коштуватиме 1700 євро

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли Xiaomi прийшла на ринок смартфонів, там уже склалася досить зрозуміла ієрархія зі своїми лідерами та аутсайдерами. Так, ринок був фактично розділений між Apple і Samsung. Відмінності стосувалися фундаментальних особливостей операційної системи і підходу до продажів. Американська компанія обіцяла максимальний рівень технічної підтримки і висувала високі вимоги до програмного забезпечення. Там вимагали, щоб усі актуальні смартфони, які значилися в списку підтримуваних, мали доступ до найпопулярніших додатків без особливих проблем. Південнокорейська компанія не могла контролювати ринок додатків, оскільки цим займалися в Google, ну а “Корпорація добра” на перших порах досить ліберально ставилася до розробників. У підсумку продуктивність смартфонів збільшувалася мало не щороку, а апарати дворічної давності списувалися з рахунків. Apple прагнула випускати виключно флагмани, тоді як Samsung не цуралися експериментів, а в продажу можна було знайти вигідні пропозиції.

І все ж, тільки з появою Xiaomi конкуренція стала дійсно помітною. Яблучники навіть випустили кілька бюджетних апаратів (у міру свого розуміння бюджетності), ну а Samsung значно розширила лінійки і серії. Довгий час керівництво китайської компанії запевняло, що головна мета полягає в тому, щоб брати мінімальну комісію, створюючи продукти з максимальною потужністю для звичайних людей. Згодом у портфоліо Xiaomi з’явилися дійсно дорогі апарати, але йшлося про розкладні пристрої, продажі яких завжди були мінімальними. Наприклад, автор цього матеріалу якось купив Xiaomi Mi 9T Pro, який випередив час і мав дивовижні характеристики. Так ось, розблокування здійснювалося за допомогою підекранного датчика, а дисплей не мав вирізів. Для створення селфі використовувалася камера, що виїжджала, яка після зйомки автоматично ховалася в корпус. Телефон з найшвидшим процесором на ринку і екраном з функцією Always On Display коштував менше $400, ну а сьогодні за таку суму продаються звичайнісінькі смартфони лінійки Redmi Note. Здається, що світ збожеволів, але ще ніколи раніше Xiaomi не просила за флагман так багато, як коштуватиме новий Xiaomi 14 Ultra.

Як стало відомо, 25 лютого в рамках презентації на MWC в Барселоні, китайська компанія має намір представити новий суперфлагман. Інсайдери вважають, що старт продажів відбудеться на початку березня, але в даному випадку багато чого буде залежати від регіону і кількості доступних апаратів. Зазвичай флагмани Xiaomi користуються високим попитом, але так було раніше, коли за телефони просили €800, ну а цього разу Xiaomi 14 Ultra оцінюється в €1699. Очевидно, що фанати яблучної продукції готові платити за гаджети і дорожче, але дуже сумнівно, щоб Xiaomi 14 Ultra міг зацікавити стільки ж божевільних ентузіастів. Інсайдери запевняють, що Xiaomi 14 Ultra матиме видатні фотографічні характеристики. Нібито, крім основної 50 Мп камери виробництва Leica, апарат отримає ще три 50 Мп сенсори. Це: надширококутний, телеоб’єктив із 3.2-кратним зумом, а також перископічний телеоб’єктив, здатний знімати з 5-кратним оптичним зумом. Експерти впевнені, що це буде найвидатніший смартфон за всю історію, але мовчать, коли справа стосується ціни.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Загалом, Xiaomi 14 Ultra відрізнятиметься навіть від просунутих апаратів, адже в найдорожчій комплектації (ціну якої не озвучили, але вона може сягнути €2000), він отримає 16 Гб оперативної пам’яті та накопичувач ємністю 1 Тб. Завдяки сертифікату IP68, телефон можна використовувати під час дощу, ну а ультразвуковий сенсор відбитків пальців розташований під екраном. Заявлена підтримка супутникового сигналу, а також камера під дисплеєм. В якості операційної системи стоїть HyperOS, а висока продуктивність забезпечується процесором Snapdragon 8 Gen 3 SoC. 6.73-дюймовий OLED-дисплей може розраховувати на підтримку частоти оновлення в 120 Гц, ну а швидкісна зарядка на 90 Вт трохи засмучує, адже навіть у Xiaomi є смартфони, здатні заряджатися швидше. Що ж, Mi 9T Pro в 2019 році не володів видатними фотографічними можливостями, але для свого часу був хороший. Сьогодні всі фішки старого смартфона перекочували в Xiaomi 14 Ultra і стали трохи кращими. І все б добре, якби за новий флагман не потрібно було платити €1700, що в 5 разів дорожче, ніж у 2019 пропонувався найпотужніший і вражаючий Mi 9T Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.