Названо 5 доказів, що у 2024 році смартфони стали набагато кращими

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Смартфони щороку змінюються. Зазвичай, вибираючи нову модель, ми отримуємо свіжу версію Андроїд і невеликий апгрейд начинки, який складно помітити під час побіжного погляду. Зміни, м’яко кажучи, несуттєві. Але вже зараз зрозуміло, що смартфони 2024 року зробили великий стрибок порівняно з моделями минулих років. Нічого подібного ми не бачили останнім часом, і, якщо вас все ще мучать сумніви, ось 5 причин на користь покупки нового пристрою.

Реклама

Дешеві смартфони з частотою екрана 90 Гц

Судячи з усього, у 2024 році на нас чекають похорони смартфонів із частотою екрана 60 Гц. Протягом чотирьох попередніх років ми стежили, як висока герцовка 90 Гц і 120 Гц поступово перекочовувала з флагманів у пристрої середнього цінового сегмента, а зараз вона стала нормою навіть для дешевих моделей.

Зовсім недавно у продажу з’явилися realme Note 50 і TECNO Spark Go 2024. Ці смартфони коштують всього 5 тисяч гривень, але їхній екран має частоту розгортки 90 Гц, що забезпечує неперевершену плавність анімацій системи. Думаєте, слабкий процесор не вивезе таку герцовку? Ну, по-перше, дисплей цих моделей отримав невисоку роздільну здатність HD+. По-друге, чипи від Unisoc спокійно набирають 200 тисяч балів в AnTuTu. Тому тепер ви точно можете купити дешевий смартфон, який не тормзить.

Пам’ять у смартфонах 2024 року

Базовий обсяг пам’яті в смартфонах збільшується рік від року. Але у 2024-му в цьому відношенні стався справжній прорив. Наприклад, всього за 5 тисяч гривень можна купити POCO C65, отримавши 8/256 ГБ. Круто ж!

Кілька років тому такий обсяг був властивий тільки флагманам і представникам середнього класу, а власники бюджетників отримували в кращому разі 64 ГБ. Щоправда, прогрес дійшов далеко не для всіх. Зокрема, базова версія iPhone 14 досі розрахована на 128 ГБ. Це Apple, що з неї взяти?

Камера недорогих смартфонів

Оптична стабілізація та інші фішки стали нормою для недорогих смартфонів
Камери Android-смартфонів теж поступово покращується, однак у 2024 році ми стали свідками 4-х цікавий тенденцій:

  • 108 МП стали доступні на недорогих смартфонах (TECNO Spark 20 Pro);
  • також камери бюджетних моделей обзавелися оптичною стабілізацією (POCO M6 Pro);
  • представники середнього класу тепер готові похвалитися перископним модулем для досягнення 120-кратного наближення (realme 12 Pro+).

Словом, купівля флагмана у 2024 році починає здаватися дуже сумнівною витівкою. Втім, виробники дорогих телефонів теж знайшли, чим відповісти на нападки середняків і бюджетників.

Смартфони зі штучним інтелектом

Після виходу Galaxy S24 стало зрозуміло, що 2024-й – рік штучного інтелекту в смартфонах. Нові флагмани Samsung обзавелися Galaxy AI – системою ШІ з купою цікавих фішок від перекладача дзвінків до генерації шпалер за допомогою нейромережі.

Найімовірніше, подібні напрацювання в галузі штучного інтелекту цього року підхоплять й інші виробники. А вже зараз щось цікаве є в смартфонах Infinix (вбудований ChatGPT, зміна голосу в WhatsApp) і на Xiaomi з HyperOS (перетягування об’єктів на фото).

Термін підтримки смартфонів

Крім того, до початку 2024 року відразу кілька виробників заявили про розширення терміну програмної підтримки своїх смартфонів. Так, після виходу Galaxy S24 флагмани Samsung отримуватимуть по 7 великих оновлень Android, а Xiaomi – по 5.

І, хоча компанія OnePlus висміює рішення Samsung, збільшення терміну підтримки – великий крок вперед, що дає змогу в 2024 році купити смартфон відразу на 5 років вперед. Залишається справа за малим: дочекатися, коли про розширення термінів оголосять Infinix і TECNO, які неохоче оновлюють свої пристрої.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ