Майбутня iOS 18 буде багато в чому схожою на visionOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гаряче очікувана вісімнадцята версія мобільної операційної системи IOS, має принести з собою істотні зміни, як в інтерфейсі, так і у функціональності. Принаймні про це говорить безліч чуток, що просочилися в мережу. Згідно з однією з таких чуток, що нещодавно з’явилася в інтернеті, iOS 18 стане багато в чому схожою на visionOS.

Виходячи з інформації, наданої джерелом Gizmochina, дизайн iOS 18 матиме багато спільного з актуальною версією visionOS. У системі з’являться більш округлі форми, а також велика глибина, яка буде досягнута в основному за рахунок тіней. Крім цього, iOS також може отримати глобальний редизайн іконок, кнопок і повзунків управління.

Крім того, як доказ того факту, що майбутні зміни дійсно виявляться реальними, виступають зусилля компанії, спрямовані на оновлення дизайну застосунків, які не мають прямого зв’язку з Vision Pro і visionOS (наприклад, Apple TV для tvOS 17.2).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Треба сказати, що Apple досить обережно ставиться до своєї ОС, акуратно привносячи різні зміни в оформленні та логіці роботи. Це пов’язано з тим, що в компанії не хочуть, скажімо так, “наробити галасу”, надмірно видозмінивши IOS, що може викликати негативну реакцію з боку користувачів. Останнім помітним оновленням стала iOS 16. Відтоді користувачам стало доступне налаштування екрана блокування з підтримкою міні-віджетів, а також функції швидкої зміни і кастомізації шпалер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.