Топ-5 найкращих компактних смартфонів у 2024 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

На жаль, пошук найкращих компактних смартфонів у наші дні, так чи інакше, зводиться до розгляду в якості майбутньої купівлі дорожчих або ж злегка застарілих моделей мобільних пристроїв.

Реклама

Проте, в даний час це, мабуть, єдиний дієвий спосіб придбати смартфон, який без зусиль поміститься в кишені і його буде зручно носити з собою.

Але, незважаючи на те, що зараз компактні смартфони знайти набагато складніше, ніж раніше, їх все одно існує досить велике розмаїття.

У цій статті представлено кілька смартфонів, які можуть бути цікаві як любителям Android пристроїв, так і шанувальникам мобільників від Apple, а також тим, хто шукає, що-небудь інноваційне, наприклад, сучасний складаний смартфон.

Звичайно, поки що не відомо, як може змінитися ситуація на ринку мобільної електроніки з компактними смартфонами протягом 2024 року, але вже зараз можна сказати, що серед новинок, що з’явилися, немає пристроїв невеликого розміру.

Смартфони нової лінійки Samsung Galaxy S24 стали тільки більшими, а лінійка iPhone 16 навряд чи запропонує нові моделі меншого розміру. Залишається тільки чекати нових моделей смартфонів, вже включених до цього списку, або появи нових складних смартфонів, які зможуть поповнити цей список протягом року.

Ну а поки що, ви можете ознайомитися з невеликим списком нижче, в якому описано кілька найпопулярніших компактних смартфонів, доступних у продажу в даний час.

1. iPhone 13 mini

Компанія Apple не відійшла від свого принципу створення компактних, але потужних смартфонів, підтвердженням чому став випуск моделі iPhone 13 Mini.

Апарат, незважаючи на свої скромні габарити, оснащений продуктивним процесором A15 Bionic, здатним впоратися з будь-яким поставленим завданням.

Завдяки компактному розміру і ергономічній формі, смартфон зручний для носіння в кишені і у використанні однією рукою. На 5,4-дюймовому OLED-дисплеї зображення залишається чітким, кольори – яскравими, а кути огляду – широкими.

Порівняно з попередньою моделлю, Apple внесла деякі зміни в iPhone 13 Mini: зберігши впізнаваний дизайн, компанія збільшила тривалість часу автономної роботи пристрою.

Під час тестування батареї iPhone 13 Mini продемонстрував результат, що перевершує показник попередньої моделі більш ніж на півтори години.

Також було оновлено камери смартфона – основна ширококутна і надширококутна камери отримали сенсори більшого розміру, що дають змогу захоплювати більше світла, а надширокий об’єктив відтепер має автофокус.

Серед нових функцій також присутні кінематографічний режим і використання фотографічних стилів.

Перший дає змогу записувати портретні відеоролики з динамічним зсувом фокуса для надання художнього вигляду. Фотографічні стилі – це, по суті, фільтри, що працюють у реальному часі, які ви можете протестувати, наводячи камеру на об’єкт зйомки.

iPhone 13 mini ідеально підходить для людей, яким потрібен невеликий смартфон із потужною начинкою та великими творчими можливостями.

2. Asus Zenfone 10

Незважаючи на те що смартфони невеликих розмірів зустрічаються не так часто, компанія Asus продовжує представляти подібні моделі.

Наприклад, Zenfone 10 є одним з яскравих представників цього класу пристроїв. Завдяки використанню процесора Snapdragon 8 Gen 2 і 16 Гб оперативної пам’яті, він має вражаючу продуктивність, справляючись з будь-якими завданнями.

5.9-дюймовий AMOLED дисплей радує око яскравими і насиченими кольорами. Однак, час автономної роботи може виявитися недостатнім для деяких користувачів.

Багатьом також припадуть до смаку деякі програмні нововведення Asus на базі операційної системи Android, такі як використання кнопки живлення для швидкого доступу до панелі повідомлень.

Об’єктиви системи камер, як правило, досить хороші для більшості завдань, хоча було б непогано якби тут був телеоб’єктив. Крім того, технічна підтримка пристрою тривалість всього два повних роки оновлень Android – це не так багато для смартфона даної цінової категорії.

Тим не менш, Zenfone 10 залишається одним з лідерів серед компактних Android смартфонів.

3. Samsung Galaxy Z Flip 5

Одним із найкращих способів створення компактного смартфона є реалізація в ньому складного дизайну. Samsung Galaxy Z Flip 5 з його 6,7-дюймовим дисплеєм є чудовим прикладом такого підходу.

Більш того, його оновлений зовнішній екран став значно зручнішим у використанні, ніж попередній зовнішній дисплей на Galaxy Z Fold 4.

Незважаючи на те, що повна підтримка застосунків, адаптованих до роботи на складних смартфонах, ще не реалізована, завдяки зовнішньому дисплею, ви все одно маєте змогу переглядати безліч різноманітних віджетів і отримувати доступ до потрібної інформації, не розкриваючи смартфон.

Крім цього, процесор Snapdragon 8 Gen 2 забезпечує Galaxy Z Flip 5 високу продуктивність. Камери пристрою також працюють добре, як втім і очікувалося від флагманського смартфона Samsung. Новий дизайн тільки сприяє ще більшій компактності пристрою.

Основна проблема – висока вартість смартфона: ціна за базову модель стартує від 30 000 грн. Крім того, ще не відомо, як у роботі себе покаже акумулятор Galaxy Z Flip 5, ємність батарей на складних смартфонах на догоду їхньому розміру, як правило, нижча, ніж у стандартних смартфонів.

4. iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro – один з найбільших смартфонів в даному списку, хоча його розмір, все одно за сучасними мірками можна вважати компактним.

Проте, якщо ви готові змиритися з тим, що його габарити дещо більші, ніж в інших смартфонів з цієї статті, ви отримуєте натомість одну з найкращих моделей на ринку мобільної електроніки.

Компанія Apple оснастила iPhone 15 Pro приголомшливими камерами і надпотужним процесором A17 Pro, який впорається навіть з найвимогливішими додатками.

Він також напрочуд легкий завдяки титановому корпусу і має настроювану кнопку дії на лівому боці, на яку можна “повісити” виконання різних додаткових функцій.

Мабуть єдиним істотним недоліком цього смартфона є той факт, що це досить дорогий пристрій. Не дивлячись на це, ваші гроші не будуть витрачені даремно, якщо ви все ж таки зважитеся придбати цей смартфон.

5. iPhone SE 2022

На даний момент Apple є останньою компанією, що випускає смартфони дійсно компактного розміру. Наприклад, iPhone 13 Mini або нова модель iPhone SE, випущена в 2022 році, мають екрани з діагоналлю менше шести дюймів.

Зокрема у iPhone SE 2022 це крихітний 4,7-дюймовий РК-дисплей. Звісно, можливо він не найпросунутіший дисплей з технічного погляду і не має високої роздільної здатності, але він затишно розташовується в маленьких руках і кишенях.

Що з приводу продуктивності – немає проблем. Використовуючи той самий процесор A15 Bionic, який використовується в серії iPhone 13, ви навряд чи знайдете потужніший смартфон у цій ціновій категорії – навіть найдорожчі Android смартфони в деяких аспектах ледве складуть йому конкуренцію.

Звичайно, у iPhone SE 2022 немає нічного режиму, який є у настільки ж мініатюрного iPhone 13 mini, немає і підтримки мереж нового покоління 5G. Але якщо ви хочете мати компактний iPhone за доволі демократичною ціною – iPhone SE 2022 має бути одним із ваших головних переваг.

 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ