Звичні функції Android, які мають приховані можливості

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як правило, кожна функція смартфона має одне призначення, ясне і зрозуміле всім користувачам. Наприклад, беззвучний режим вимикає звук, а режим енергозбереження покращує автономність пристрою. Однак існують функції Android, що мають приховані можливості. Ви напевно вважаєте, що вони мають одну мету, але в реальності вони дозволяють вирішити набагато більше проблем, ніж здається.

Для чого потрібна автояскравість

Автояскравість на Андроїд – одна з найбільш неоднозначних функцій. Багато хто її відключає, оскільки смартфон не завжди коректно вибирає яскравість залежно від навколишнього освітлення. Але іноді з цим недоліком можна змиритися заради досягнення інших цілей крім автоматичного регулювання параметрів екрана.

Авторегулювання крім іншого дає змогу збільшити пікову яскравість екрана, що кожен користувач зможе оцінити в сонячну погоду. Якщо в такий день увімкнути автояскравість на телефоні, дисплей стане яскравішим, ніж при ручному налаштуванні. А в умовах кімнатного освітлення функція допоможе заощадити енергію, адже далеко не завжди при самостійному регулюванні ми виставляємо низькі параметри, цілком достатні для комфортного зчитування інформації на екрані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Переваги темної теми на Андроїд

Для переважної більшості користувачів Андроїд темна тема – це просто ще один варіант оформлення інтерфейсу, який комусь подобається, а когось дратує. Але від неї є і практична користь, про що зазвичай замовчують виробники.

Активація темної теми на Андроїд – чудовий спосіб поліпшити автономність смартфона з AMOLED-екраном. У такому разі пікселі, що відповідають за відображення чорного кольору, просто відключаться і перестануть споживати енергію. Крім того, деяким людям темна тема допомагає знизити навантаження на очі.

Навіщо потрібен режим “У літаку”

Наївно вважати, що власники Android-смартфонів вмикають режим польоту тільки під час посадки на борт повітряного судна. Функція має набагато ширше застосування, даючи змогу, зокрема, позбутися настирливих дзвінків під час сну. Але все це – банальності, і є набагато цікавіші сценарії використання режиму “В літаку”.

Так, активація і подальша деактивація режиму польоту дає змогу перезавантажити модуль зв’язку, що часто допомагає вирішити проблеми, пов’язані з нестабільним сигналом. В іграх без інтернету на Android ця функція відключає рекламу, а ще вона помітно покращує автономність смартфона під час міжміських поїздок, коли сигнал апріорі не може бути стабільним.

Зміна регіону на Андроїд

Під час першого налаштування смартфона нас завжди просять вибрати регіон Андроїд. Як правило, пристрій або ми самі виставляємо країну свого перебування. Але іноді є сенс поміняти регіон на телефоні.

Навіщо? Наприклад, щоб збільшити гучність у навушниках, оскільки в Індії та деяких інших країнах допустиме значення вище, ніж у нас та інших європейських державах. Детальніше про це ми розповідали в тексті про те, як поміняти регіон на смартфоні.

Функції камери телефону

Камера смартфона потрібна не тільки для того, щоб фотографувати і знімати відео з котиками. Також вона має низку прихованих можливостей:

  • сканування документів;
  • переклад тексту;
  • використання в якості лупи;
  • розв’язання прикладів на телефоні;
  • визначення пульсу.

Ці та інші приховані можливості камери описані в тематичному матеріалі, прочитавши який, ви дізнаєтеся, як їх увімкнути на своєму смартфоні.

Нарешті, подвійне дно є у кнопки живлення і гойдалки регулювання гучності на Андроїд. Фізичні клавіші теж мають приховані можливості, про які варто знати кожному власнику смартфона. А якщо вам відомо те, про що ми ще не розповіли, поділіться секретами з іншими користувачами Андроїд-пристроїв у нашому телеграм-чаті.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.