Названо найкращі смартфони Xiaomi 2024 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 7 хв.

Компанія Xiaomi не продає телефони на американському ринку, але вона, як і раніше, є одним з найважливіших виробників смартфонів у світі. У своєму рідному Китаї вона йде нарівні з Apple та Samsung, а на глобальному ринку посідає третє місце.

Реклама

Частково успіху Xiaomi було досягнуто завдяки тому, що можна назвати «потоком пристроїв». Добре це чи погано, але Xiaomi випускає багато телефонів як під своїм основним брендом, так і під брендами Poco, Redmi і Black Shark. Це означає, що є багато відмінних телефонів Xiaomi, з яких можна зробити вибір, але також і те, що може бути важко знайти найкращий для вас.

Хороша новина полягає в тому, що кожен рік ми проводимо огляд безлічі телефонів Xiaomi, і тут ми постаралися скласти їхній рейтинг, включаючи плюси та мінуси кожної моделі та останні ціни.

Читайте далі, щоб дізнатися, які телефони Xiaomi ми вважаємо найкращими на даний момент.

1. Xiaomi 13 Pro — найкращий телефон Xiaomi

Xiaomi 13 Pro взяв те, що зробило 12 Pro таким чудовим, і зробив його ще кращим.

Продуктивність Snapdragon 8 Gen 2 просто фантастична, а покращена енергоефективність та більш ємний акумулятор значно збільшують час автономної роботи. Нові камери Leica близькі до кращих, які ви можете знайти на будь-якому телефоні, з відмінними результатами для всіх чотирьох об’єктивів, особливо для основної камери з діагоналлю 1 дюйм.

Але величезний виступ нової камери порушує витончений дизайн, а програмне забезпечення залишається основним джерелом розчарувань – втім, це стосується всіх моделей Xiaomi.

2. Xiaomi 13 Ultra — лучший вариант для безграничного бюджета

Xiaomi 13 Ultra – найпотужніший телефон компанії, але це не зовсім той телефон, який ми б рекомендували купити більшості людей.

Частково це пов’язано з практичними міркуваннями: телефон недоступний у Великій Британії та США, хоча ви можете купити його в Європі. Крім того, він дуже дорогий і через це, а також через його величезні розміри, цей телефон підійде далеко не всім. Якщо це вас не відлякує, то на вас чекає справжнє свято.

Камера під брендом Leica – це головна визначна пам’ятка: 1-дюймовий основний сенсор зі змінною діафрагмою, підкріплений тріо виняткових 50-Мп об’єктивів з ультрозумом та зумом, забезпечує детальні фотографії, відмінну роботу в умовах низького освітлення та гарне природне боці.

Чіп Snapdragon 8 Gen 2 забезпечує високу продуктивність та відмінний час автономної роботи, а дисплей також важко назвати неякісним.

3. Xiaomi 13 — лучший маленький Xiaomi

З погляду апаратного забезпечення Xiaomi 13 гідний. Він дуже добре зібраний і міцніший, ніж попереднє покоління. Основна камера робить чіткі та зрозумілі знімки навіть у темних умовах, і ми не можемо не відзначити її вражаючу продуктивність завдяки новітньому чіпсету Snapdragon 8 Gen 2.

Він пропонує все найкраще від Xiaomi 13 Pro, але в компактнішому корпусі і за нижчою ціною — хоча майте на увазі, що камера, хоч і відмінна, не така, як у його побратимі Pro.

Якщо у Xiaomi 13 і є недоліки, то тільки в тому, що пропозиції брендів, що конкурують, виглядають трохи привабливіше за тієї ж ціни.

4. Xiaomi 13T Pro — флагманські характеристики за меншу ціну

З точки зору апаратного забезпечення Xiaomi 13T Pro це справжній флагманський телефон.

Він має швидкість зарядки 120 Вт і міцну конструкцію з класом захисту IP68. AMOLED-панель – одна з найкращих, що ми бачили на смартфонах, а чіпсет MediaTek забезпечує найвищу продуктивність.

Однак програмне забезпечення розчаровує, а час автономної роботи також не викликає захоплення. Задня панель у стилі дзеркала також може відштовхнути деяких. Крім того, такі конкуренти як Pixel 7 і OnePlus 11 означають, що він стикається з жорсткою конкуренцією.

Також можна розглянути звичайну модель 13T, яка має кілька недоліків, але коштує дешевше.

5. Redmi Note 12 Pro+ – найкращий смартфон середнього класу

Note 12 Pro+ перетворює бюджетний Redmi від Xiaomi з конкурентоспроможного середнячка на потенційного вбивцю флагманів.

Його головна 200-Мп камера – це дійсно преміум-функція, а продуктивність та дисплей – одні з найкращих, які можна знайти у цій ціновій категорії.

Час роботи від акумулятора також гідний, а швидка зарядка потужністю 120 Вт чудова.

В результаті 12 Pro+ можна сміливо рекомендувати. Полярне програмне забезпечення MIUI і погана підтримка задніх камер – єдині реальні мінуси, але ви напевно не повинні виключати цей телефон.

6. Poco X6 Pro — найкращий бюджетний варіант

Poco X6 Pro 5G може похвалитися AMOLED-дисплеєм з частотою 120 Гц і роздільною здатністю 2712 x 1220. Він яскравий, насичений і плавний, і все одно краще, ніж більшість конкурентів за цією ціною. Частота дискретизації сенсорного сигналу 2160 Гц також означає, що він буде чуйним для геймерів.

Ігрова аудиторія також може розраховувати на чіп MediaTek Dimensity 8300-Ultra та 12 ГБ оперативної пам’яті, що робить його здатним запускати навіть найвибагливіші ігри. У наших бенчмарк-тестах він не поступається флагманським телефонам на зразок Pixel 8.

Велика батарея ємністю 5000 мАг означає, що телефон може пропрацювати як цілий день при інтенсивному використанні, так і два дні, якщо ви консервативніші. Крім того, зарядний пристрій потужністю 67 Вт дозволяє розрядити його до 80% за 30 хвилин.

Основна камера з роздільною здатністю 64 Мп оснащена OIS і забезпечує вражаючу деталізацію та кольоропередачу в добре освітлених умовах навіть при слабкому освітленні. Супутня 8-Мп ультум помітно поступається основною камерою, але 16-Мп фронтальна камера робить дивовижні знімки.

Xiaomi змінила MIUI на HyperOS в X6 Pro, але насправді відмінностей у програмному забезпеченні не так багато. Тим не менш, за ціною 15 000 грн він значно поступається багатьом конкурентам з аналогічними характеристиками, що робить його привабливим варіантом для економних покупців.

7. Poco F5 Pro – найкращий варіант верхнього середнього цінового діапазону

Є одна річ, яка одразу ж привабить потенційних покупців телефону Poco F5 Pro: його ціна. За ці гроші це дуже вигідна пропозиція.

Технічні характеристики відповідають флагманським моделям 2022 року, але при цьому коштують вдвічі дешевше. Тривалий час автономної роботи, хороша основна камера та бездротова зарядка – все це доповнює вигідну угоду.

Звісно, ​​є й деякі застереження. З апаратного боку головним недоліком є ​​обмежена продуктивність вторинних камер, але також шкода, що Xiaomi обіцяє лише два основні оновлення ОС, що означає, що він не прослужить так довго, як деякі інші варіанти цього списку.

8. Xiaomi 12 — витончений та компактний дизайн

Xiaomi 12 – переконливий флагманський смартфон. Його компактний форм-фактор сподобається тим, кому не потрібен величезний телефон (він навіть менше, ніж Xiaomi 13), а дизайн виглядає чудово.

Крім того, ви отримуєте висококласні характеристики, такі як чіп Snapdragon 8 Gen 1, AMOLED-екран із частотою оновлення 120 Гц та швидку зарядку 67 Вт. У нього гідна основна камера, а також хороша ультраширококутна, але не всі покупці будуть у захваті від телемакрооб’єктива.

Хоча в Xiaomi 12 є багато того, що може сподобатися, у нього, як і раніше, немає водозахисту, а час автономної роботи не є нічого особливого.

9. Poco F5 – потужна продуктивність

Poco F5 – це потужний телефон у більш доступному сегменті ринку середнього класу із секретною зброєю: роз’ємом для навушників.

Продуктивність це те, що виділяє F5, адже під капотом у нього більше потужності, ніж у Samsung Galaxy A54 або Pixel 7a, що робить його відмінним вибором для геймерів з обмеженим бюджетом.

Однак він відстає від цих телефонів, коли справа доходить до камери, так що, якщо ви хочете отримати більш насичений досвід, зверніть увагу на інші телефони або один з інших доступних варіантів Xiaomi.

10. Xiaomi 13 Lite — лучший телефон класса Lite

Продовжити успіх завжди складно, але Xiaomi впоралася з цим, в основному, з 13 Lite.

Дизайн та збирання прекрасні, легка рамка зручна для використання протягом усього дня, а гідний час автономної роботи зі швидкою підзарядкою дозволяє не турбуватися про живлення.

Проте камери цього разу трохи не дотягують до рівня старшої моделі 12 Lite. Також є деякі проблеми зі складанням, пов’язані з вигнутими краями дисплея.

Тим не менш, продуктивність і функціональність на висоті, а якість камери, швидше за все, можна покращити за допомогою оновлень програмного забезпечення, так що Xiaomi 13 Lite – гідний варіант, якщо вам потрібен легкий середньобюджетник із найсучаснішими характеристиками та продуктивністю.

Поради щодо купівлі телефону Xiaomi

1. У чому різниця між різними брендами Xiaomi?

У Xiaomi є цілий ряд різних брендів, що може спантеличити. По-перше, вона має основні продукти Xiaomi — раніше вони носили назву «Mi», а тепер просто позначаються ім’ям компанії. Саме тут ви знайдете новітні флагмани та розкладачки, а також безліч дешевших варіантів.

Бюджетні телефони належать до суббренду Redmi. Вони, як і раніше, виробляються Xiaomi, але бренд Redmi — це сигнал про те, що телефон буде дешевшим, ніж основна лінійка.

Є ще Black Shark. Це лінійка ігрових телефонів компанії з упором на чисту продуктивність та такі функції, як покращене охолодження, додаткові елементи керування та сміливий дизайн.

І, нарешті, Poco. Хоча Poco починався як суббренд Xiaomi, з того часу він технічно виділився в самостійну компанію. Тим не менш, вона, як і раніше, розділяє R&D Xiaomi та використовує програмне забезпечення Xiaomi, тому телефони Poco часто дуже схожі на моделі Xiaomi та Redmi. Вони, як правило, доступні за ціною, як і пристрої Redmi, з особливим акцентом на потужність та продуктивність.

2. Чи варто купувати телефон Xiaomi у Китаї?

Якщо ви живете в США, то у вас може виникнути спокуса звернутися до китайських імпортерів, таких як GearBest та Geekbuying, щоб купити телефон Xiaomi – і навіть читачі в інших країнах світу виявлять, що є моделі, які залишаються ексклюзивними для Китаю і можуть схилити вас до імпорту, включаючи топову модель 13 Ultra, яка, на щастя, представлена ​​РФ.

У цьому випадку переконайтеся, що ви купили модель зі встановленим глобальним ПЗУ, або будьте готові возитися з програмним забезпеченням, коли воно з’явиться (початківцям краще цього не робити). Глобальні моделі мають повний доступ до сервісів Google та англомовний інтерфейс із коробки.

По-друге, якщо ви купуєте товар у Китаї, вам слід враховувати, що ваші споживчі права відрізняються від тих, що ви купуєте в інших країнах, і що якщо щось піде не так, вам буде складніше знайти постпродажну підтримку.

І, нарешті, доставка може стати проблемою. Терміни доставки в цілому будуть довшими, хоча зазвичай є варіанти безкоштовної та експрес-доставки. Крім того, можуть виникнути приховані витрати: вас можуть попросити сплатити імпортне мито після прибуття телефону, яке розраховується на основі вартості, зазначеної в документах на доставку, і, як правило, плюс додатковий адміністративний збір.

3. Яке програмне забезпечення використовується у телефонах Xiaomi?

Всі телефони Xiaomi працюють під керуванням операційної системи Android, поверх якої встановлено власну оболонку MIUI.

Чесно кажучи, MIUI не є нашою улюбленою версією Android — вона трохи захаращена і складна, але ви можете розраховувати на досить плавну і надійну роботу, з великою кількістю можливостей налаштування і досить частими оновленнями.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ