Apple продовжує роботу над складними айфонами, випуск яких не відбудеться до 2026 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Як повідомляє видання The Information, компанія Apple активно працює над створенням прототипів щонайменше двох складних iPhone, що стало результатом більш ніж п’ятирічних досліджень і розробок.

Реклама

Посилаючись на людей, “безпосередньо знайомих” із проєктом, повідомляється, що два прототипи iPhone складаються по ширині, як раковина молюска. Пристрої перебувають на ранній стадії розробки і не входять до планів компанії щодо масового виробництва на 2024 або 2025 рік, що робить 2026 рік найбільш раннім можливим терміном їхнього випуску. Проте, компанія звернулася щонайменше до одного постачальника в Азії по компоненти для двох складних моделей iPhone, які матимуть різні розміри. У матеріалі додається, що випуск складних iPhone може бути скасовано, якщо вони не відповідатимуть стандартам компанії.

Інтерес Apple до створення складного iPhone, як кажуть, коливався протягом багатьох років. Генеральний директор Apple Тім Кук, мабуть, уперше запитав дизайнерів та інженерів про складаний смартфон ще у 2018 році. Пізніше, того ж року, він позитивно відреагував на демонстрацію складного iPhone з 7-дюймовим дисплеєм.

Повідомляється, що компанія стурбована технічними проблемами і тим, щоб запропонувати досить привабливі функції пристрою, які виправдали б його високу ціну порівняно зі звичайними пристроями.

Первісне бачення Apple складного айфона передбачало, що дисплей буде розташовуватися зовні, коли телефон закритий, але інженери намагалися вирішити проблеми з довговічністю такої конструкції. Команда промислових дизайнерів також хотіла, щоб у закритому стані пристрій був не товщим за поточні моделі iPhone, що стало неможливим через обмеження, пов’язані з акумулятором і технологією виготовлення дисплея.

Компанія призупинила роботу над складним iPhone приблизно 2020 року і переключилася на складаний iPad розміром приблизно з iPad mini, оснащений 8-дюймовим дисплеєм. Apple нібито дійшла висновку, що пристрій може бути товщим, ніж складаний iPhone, оскільки користувачі не носитимуть його в кишені, і йому не потрібно буде відповідати високим вимогам до міцності, як у смартфона. Складаний iPad також дасть змогу Apple публічно протестувати категорію продуктів у меншому масштабі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ