Що таке захист від крадіжки пристрою для iPhone: Як її увімкнути

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Stolen Device Protection – це важлива функція безпеки в iOS, яка дозволяє захистити ваші дані, платіжну інформацію та збережені паролі у разі крадіжки iPhone. Дізнайтеся, як увімкнути функцію Stolen Device Protection на iPhone, щоб захистити його в гіршому випадку.

Реклама

Що таке захист від крадіжки у iOS?

Люди зберігають на своїх смартфонах безліч конфіденційної інформації, від паролів та кредитних карток до медичних даних та дорогоцінних спогадів. Тому, ризиковано, якщо хтось вкраде код доступу до iPhone. адже він може змінити важливі налаштування безпеки, переглянути паролі, скористатися кредитними картками та багато іншого.

Захист від крадіжки пристрою, доступний у iOS 17.3 та пізніших версіях, захищає від цього. Коли функцію Stolen Device Protection увімкнено, для виконання певних дій потрібен один із двох ключових додаткових заходів безпеки: біометрична автентифікація та затримка безпеки.

При увімкненому захисті від крадіжки пристрою такі дії, як доступ до збережених паролів у зв’язці ключів iCloud і перегляд збережених кредитних карток вимагають автентифікації за допомогою Face ID або Touch ID. Це означає, що злодій не зможе скористатися паролем вашого iPhone для доступу до цих функцій.

До дій, що вимагають біометричної перевірки, належать:

  • Доступ до синхронізованих паролів та ключів iCloud Keychain
  • автозаповнення дебетових та кредитних карток
  • подання заявки на отримання картки Apple Card або перегляд номера вашої картки Apple Card
  • відключення Втрачений режим на iPhone
  • Стирання всього вмісту та налаштувань
  • Переклад балансу Apple Cash

Крім використання Face ID або Touch ID, захист від крадіжки пристрою також вводить затримку годинника на виконання певних дій, включаючи наступні:

  • зміна пароля Apple ID або вихід із системи
  • зміна пароля iPhone
  • увімкнення або вимкнення Face ID або Touch ID
  • відключення функції Find My або Stolen Device Protection
  • зміна довірених пристроїв, контактів відновлення або ключа відновлення для облікового запису Apple ID

Після годинної затримки вам доведеться пройти автентифікацію за допомогою Face ID або Touch ID. Відповідно до служби підтримки Apple захист від крадіжки пристрою набуває чинності, коли пристрій знаходиться далеко від знайомих місць, які iPhone автоматично розпізнає як місця, де ви часто ним користуєтеся. Таким чином, додаткова затримка безпеки діятиме лише тоді, коли ви знаходитесь далеко від цих місць.

Як увімкнути або вимкнути захист від крадіжки пристрою на iPhone

Щоб увімкнути функцію Stolen Device Protection на iPhone, переконайтеся, що на ньому встановлена ​​iOS 17.3 або пізніша версія. Після оновлення ви можете побачити запит на увімкнення цієї функції. Якщо запит не з’явиться, ви можете увімкнути функцію Stolen Device Protection на iPhone вручну.

Після оновлення пристрою та налаштування Face ID або Touch ID увімкніть функцію захисту від крадіжки пристрою, виконаючи такі дії:

Ви можете вимкнути функцію будь-якої миті, повторивши ті ж кроки. Однак, якщо ви перебуваєте не у звичному місці, вам буде запропоновано запустити годинну затримку безпеки та дочекатися її закінчення, перш ніж ви зможете змінити налаштування захисту від крадіжки.

Ви можете продовжувати користуватися iPhone, поки таймер веде зворотний відлік. А коли час спливе, ви отримаєте повідомлення про необхідність повернутися до “Налаштування” для ще однієї біометричної перевірки.

Чи варто використовувати захист від крадіжки?

Захист від крадіжки пристрою – важлива функція безпеки iPhone, і вам слід увімкнути її, щоб захистити свої найважливіші дані, фінансову інформацію та налаштування безпеки на випадок, якщо ваш iPhone буде вкрадено.

Якщо ви не увімкнете функцію Stolen Device Protection, злодієві достатньо буде “піддивитися” за вами. Ввівши код доступу до вашого iPhone, можна вкрасти не тільки пристрій. Вони можуть заблокувати ваш Apple ID та iCloud, закрити доступ до фотографій, електронної пошти та контактної інформації, вкрасти паролі до найважливіших облікових записів і скористатися даними вашої кредитної картки.

Увімкнення захисту від крадіжки пристрою гарантує, що ці дії будуть можливі лише при розблокуванні iPhone обличчям або відбитком пальця. Часова затримка безпеки додає додатковий рівень захисту, даючи вам можливість увімкнути режим Lost Mode до того, як злодій зможе змінити дані облікового запису Apple ID або налаштування безпеки.

Найприємніше, що включити захист від крадіжки пристрою на iPhone потрібно лише один раз (в ідеалі – прямо зараз!), а потім про неї можна забути. Вас рідко турбуватимуть додаткові перевірки безпеки. Але якщо ви коли-небудь втратите свій iPhone, ви будете вдячні, що всі ваші дані захищені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: