Смартфони

Яким буде Android 15 – розкрито головні особливості нової версії операційної системи

Share

Про кардинальну зміну вигляду системи не йдеться. Оновлення матимуть точковий характер, але припадуть до смаку фанатам зеленого робота.

Яким буде Android 15? Розкрито головні особливості нової версії операційної системи
Компанія Google старанно працює над наступною версією Android за закритими дверима. Поки що жодної точної інформації про дату виходу і нові функції ОС немає, проте в інсайдерів уже достатньо даних про майбутнє операційної системи.

Тому ми вирішили зібрати в одному місці всю відому інформацію про Android 15. Зрозуміло, далеко не факт, що Google реалізує абсолютно всі функції. Компанія любить анонсувати що-небудь, а потім відкладати реалізацію в довгий ящик, а вже інсайдерській інформації точно довіряти не варто. Проте цікаво дізнатися, куди рухається найпопулярніша ОС у світі просто зараз.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дата виходу

Від Google поки що не було жодної офіційної інформації щодо Android 15, але компанія зазвичай випускає нові версії Android у другій половині кожного календаря. Ось коли дебютували останні кілька поколінь:

  • Android 14 – жовтень 2023 року;
  • Android 13 – серпень 2022 рік;
  • Android 12 – жовтень 2021 рік;
  • Android 11 – вересень 2020 рік;
  • Android 10 – вересень 2019 рік.

Виходячи з цього очікується, що повна версія Android 15 з’явиться приблизно у вересні або жовтні 2024 року. До цього Google зазвичай випускає версії програмного забезпечення для розробників, які, ймовірно, з’являться в першому кварталі 2024 року.

А ще раніше ми дізнаємося про фішки Android: компанія анонсує майбутню ОС у травні на своїй щорічній презентації.

Які нові функції ми побачимо в Android 15?

Поки ще рано говорити про те, що Google представить, коли вийде Android 15, але вже ходять чутки про те, що може бути в новій версії операційної системи.

Віджети екрана блокування

Віджети екрана блокування відсутні в Android з 2015 року, коли вони були видалені з появою Lollipop. Але, на думку експерта з Android Мішаала Рахмана, вони можуть ось-ось повернутися.

Рахман розповів, що йому вдалося активувати новий “громадський” простір у бета-версії Android 14, але ця функція так і не увійшла в остаточну версію. Як і поточний домашній екран, він дасть вам змогу закріплювати на екрані різні віджети, щоб побачити їх, щойно ви прокинетеся на пристрої.

Пари додатків

Багато виробників телефонів Android дозволяють зберігати пари додатків, які автоматично запускаються в режимі розділеного екрана, але це ще не вбудовано в основне програмне забезпечення телефонів Pixel.

З огляду на те, що функція вже доступна в бета-версії Android 14, цілком імовірно, що це станеться і в Android 15.

Особистий простір

Датамайнери повідомили, що виявили в бета-версії Android 14 функцію, яка перебуває на стадії розроблення, яка, імовірно, буде завершена до виходу Android 15. Це Private Space, яка дуже схожа на функцію захищеної папки Samsung, яка вже існувала протягом кількох років.

За допомогою Private Space ви можете створити на своєму телефоні Android профіль, який відокремлює дані від звичайного робочого простору. По суті, це безпечний профіль, у якому ви можете захистити інформацію та додатки від доступу або навіть перегляду будь-ким, хто використовує ваш телефон.

Спрощене оновлення NFC

Google планує розширити функціонал NFC-модуля, додавши нові функції крім безконтактної оплати. Наприклад, за допомогою розширених налаштувань NFC-модуля можна буде запрограмувати nfc-мітки, що стане в нагоді людям, які постійно гублять речі і хочуть швидко їх знаходити за допомогою міток.

Цілком імовірно, що з’являться й інші функції, пов’язані з NFC, але про них ми дізнаємося трохи пізніше: або від інсайдерів, або в травні на презентації.

У будь-якому разі, оновлення Android 15 поки що не виглядає масштабним. Google точково покращує користувацький досвід, але поки не наважується на кардинальні зміни. Навіщо, якщо все, отже, відмінно працює?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024

    Названо найшвидший суперкомп’ютер для штучного інтелекту

    Американський суперкомп'ютер Aurora став найпотужнішим у світі для роботи із завданнями штучного інтелекту. Його продуктивність…

    13.05.2024

    Apple Vision Pro 2 може використовувати більше технологій Samsung і бути дешевшим

    Перша гарнітура змішаної реальності Vision Pro від Apple, можливо, не змогла змінити світ через свою…

    13.05.2024

    Apple запевняє, що ультратонкий iPad Pro M4 не гнутиметься

    На минулій презентації Apple заявила, що "новий iPad Pro - найтонший продукт компанії за всю…

    13.05.2024

    Складено топ-6 найкращих смартфонів на Android на весну 2024 року

    На першому місці, зненацька, опинився зовсім не флагманський Samsung Galaxy S24 Ultra, а Google Pixel…

    13.05.2024