Наскільки сильно відрізняється Samsung Galaxy S24+ від Galaxy S24 Ultra: порівняння

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В одному з випусків на YouTube-каналі “SMART ОБЗОР” розповіли про характеристики і перевірили в роботі дві топові новинки від Samsung: S24+ від S24 Ultra.

Комплект поставки у Samsung Galaxy S24 Ultra і S24 Plus однаковий: разом зі смартфоном ви отримуєте тільки кабель.

У руці приємніше відчувається з двох телефонів S24 Plus за рахунок заокруглених граней. Діагональ екрана у моделі S24 Plus – 6,7 дюйма, у S24 Ultra – 6,8 дюйма. Також в обох випадках все стало набагато краще з ШІМом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На яскравому світлі можна отримати в обох смартфонів пікову яскравість 1800 ніт, а в HDR-контенті – максимум 2000 ніт, але ніяк не заявлені 2600 ніт.

Вдень розблокування за обличчям відпрацьовує добре, а вночі з ним виникають проблеми. Розпізнається все далеко не з першого разу.

Працює S24 Ultra на Snapdragon 8 Gen 3, тоді як у S24 Plus є версії зі Snapdragon 8 Gen 3 і з Exynos 2400. У тесті брала участь версія з Exynos. Загалом за всіма показниками виграє все ж Snapdragon. У Exynos до того ж в іграх був дуже помітний нагрів.

Для повсякденного використання обидва апарати чудово підійдуть, і працюють вони дуже швидко.

Ємність акумулятора у S24 Plus становить 4900 мАг, у S24 Ultra – 5000 мАг. На обох смартфонах у середньому під важким навантаженням виходить 6 годин екрану. До 100% обидві версії заряджаються за 90 хвилин. В обох випадках є підтримка бездротової та реверсивної зарядки, захист IP68.

Щодо камер нічого особливо нового у S24 Plus і S24 Ultra немає. Ба більше, другий телевік замість 10-кратного у S24 Ultra став 5-кратним. Якість знімків загалом у цих пристроїв приблизно однакова. Приклади – вище.

Висновок

Якщо смартфон вам потрібен просто тут і зараз, то краще беріть попередників S24 Ultra і S24 Plus. Особливо це стосується Galaxy S23 Ultra. Однак потрібно враховувати, що у новинок все-таки вирішені проблеми з ШІМом на відміну від старих версій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.