Невдала графіка і підторможування: iPhone 15 Pro не потягнув Death Stranding

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно відбувся очікуваний реліз гри Death Stranding Director’s Cut на комп’ютерах і мобільних пристроях Apple. MrMacRight, відомий користувач YouTube, детально дослідив технічну складову гри на iPhone 15 Pro, надаючи порівняння з комп’ютерною версією.

На технічному рівні гра працює на iPhone 15 Pro з роздільною здатністю 1561х720 пікселів, при цьому графіка перебуває на мінімальних налаштуваннях з обмеженням частоти кадрів 30 fps. Важливими деталями є ввімкнені VSync і технологія апскейлінгу MetalFX, у той час як HDR, навколишнє затінення і Screen Space Reflections (SSR) були відключені. Розмір версії для iPhone і iPad становить 54 ГБ, для Mac – 77 ГБ, що наближається до ваги гри на PlayStation 5 і трохи перевершує Windows-версію.

Торкаючись управління, гру можна запускати з екрана, але оптимальним варіантом залишається використання контролера. Глибокий аналіз графіки виявив, що на пристроях Apple вона програє комп’ютерній версії: дроти й об’єкти мерехтять, а волосся персонажів має неприродне світіння. Вражаючим моментом стало те, що на MacBook Pro з чипом M2 Max грає на максимальних налаштуваннях з роздільною здатністю 4K, досягаючи вражаючої якості зображення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується продуктивності, на iPhone 15 Pro частота кадрів часто опускається нижче 30 fps, з пригальмовуваннями і можливістю аварійного завершення через брак пам’яті. MrMacRight рішуче не рекомендує грати в Death Stranding Director’s Cut на смартфоні.

Слід зазначити, що останні релізи на пристроях Apple містять Resident Evil Village і Resident Evil 4 Remake, а попереду вже замаячив ще один великий реліз – Assassin’s Creed Mirage. Усе це створює інтерес для геймерів і поціновувачів технологій на платформі Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.