iPhone 17 може стати першим пристроєм із 2-нанометровим техпроцесом

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Apple продовжує демонструвати своє лідерство в інноваційних технологіях, першою застосувавши передовий 3-нанометровий технологічний процес компанії TSMC, а тепер планує використовувати новітній 2-нанометровий процес для серійного виробництва чіпів. Цей перехід, який планується здійснити в другій половині 2025 року, забезпечить зниження енергоспоживання і підвищення продуктивності системи.

Реклама

Виходячи з історії попередніх оновлень, є припущення, що iPhone 17-ої серії може стати першим пристроєм з чіпом, створеним за 2-нанометровим технологічним процесом. Перехід компанії з 5 до 3 нанометрів допоміг поліпшити продуктивність основного і графічного процесорів, тому можна очікувати збереження таких переваг і при використанні 2-нанометрового процесу.

Паралельно з цим, тайванська компанія, що спеціалізується на виготовленні напівпровідників, TSMC продовжує роботу над технологією виробництва процесорів з нормами 1,4 нм, хоча очікується, що до масового виробництва компанія розпочне не раніше 2027 року. Ця розробка є частиною стратегії TSMC, спрямованої на інновації та сприяння технологічному прогресу в галузі виробництва напівпровідників.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ