Apple внесе величезну кількість нових функцій із майбутнім оновленням iOS 18

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомий журналіст Марк Гурман, який працює в Bloomberg, поділився цікавою інформацією про майбутнє оновлення операційної системи Apple – iOS 18. Очікується, що ця версія стане найзначнішим оновленням в історії компанії. Це пов’язано з можливою появою штучного інтелекту від Apple, який конкуруватиме з такими гігантами, як Microsoft, Google, Nvidia і OpenAI.

Марк Гурман заявив, що подробиці буде розкрито пізніше в розділі запитань і відповідей для передплатників. Однак, уже зараз відомо, що iOS 18 міститиме безліч нових функцій і можливостей. Першим кроком Apple у сфері штучного інтелекту може стати поліпшена версія голосового помічника Siri. Вона використовуватиме розроблену компанією модель під назвою “Ajax GPT”. Очікується, що нова Siri включатиме генеративні функції, схожі з такими ботами, як ChatGPT або Google Bard.

Хоча Apple активно розвиває штучний інтелект, генеральний директор Тім Кук визнає, що для компанії важливіше бути кращою, ніж бути першою. Apple не хоче вступати в суперечки, пов’язані з точністю та авторськими правами, які часто виникають навколо інших генеративних систем штучного інтелекту. Крім Siri, Apple також розглядає можливість застосування штучного інтелекту в інших додатках, таких як Apple Music, Pages і Keynote. Технологія також може бути впроваджена в платформу Xcode для спрощення розробки та виявлення помилок у коді.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важливою особливістю iOS 18 буде використання вбудованих чипів для роботи штучного інтелекту, на відміну від хмарних серверів, на яких покладаються інші моделі. Apple задіює нейронні движки в останніх поколіннях своїх пристроїв. Також очікується, що iOS 18 отримає підтримку технології Rich Communication Services (RCS) для обміну повідомленнями. Минулого року Apple підтвердила намір впровадити цей протокол до кінця 2024 року. Використання RCS дасть змогу користувачам інших пристроїв надсилати текстові повідомлення на iPhone з розширеними можливостями, включно з носіями з високою роздільною здатністю, квитанціями про прочитання, наскрізним шифруванням та іншими можливостями.

Аналітики компанії Morgan Stanley очікують, що Apple представить бета-версію iOS 18 для розробників на щорічній конференції WWDC у червні. Ймовірно, широкому загалу ця прошивка стане доступна у вересні, як це зазвичай буває.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.