Тест зарядки iPhone 15 Pro Max розвіяв поширений міф про швидкість зарядки iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Який зарядний пристрій обрати для максимально швидкого та безпечного заряджання? Саме це було досліджено в науковому тесті швидкості зарядки iPhone 15 Pro Max.

Акумулятор iPhone 15 Pro Max має ємність 4441 мАг, і компанія Apple заявляє, що він підтримує зарядку потужністю 20 Вт. Проте, на основі попередніх моделей iPhone, багато хто знає, що фактична швидкість зарядки може бути трохи вищою.

Якщо це так, то було б розумним придбати зарядний пристрій з більш високою потужністю, ніж офіційний зарядний пристрій Apple потужністю 20 Вт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У тесті було використано зарядний пристрій потужністю 30 Вт із роз’ємом USB-C разом з офіційним кабелем Apple USB-C, що входить до комплекту постачання iPhone 15 Pro Max. Ось результати цього тесту зарядки.

Тест було розпочато із зарядом на рівні 1%, і було видно, що в перші 17 хвилин тесту iPhone 15 Pro Max заряджається приблизно зі швидкістю близько 26 Вт.

Це швидше за заявлену максимальну швидкість зарядки Apple у 20 Вт, що підтверджує, що є сенс придбати більш потужний зарядний пристрій. Рекомендується вибирати зарядний пристрій потужністю 30 Вт, або навіть зарядний пристрій потужністю 25 Вт, який покаже кращі результати, ніж офіційний зарядний пристрій Apple.

Однак варто зазначити, що швидкість зарядки 26 Вт підтримується лише приблизно 17 хвилин, після чого вона поступово знижується до 21 Вт. Цей режим триває приблизно 30 хвилин після початку тесту.

Потім відбувається ще одне зниження швидкості заряджання до 15 Вт, яка збереглася приблизно до 42 хвилин тесту, а потім можна спостерігати різке та швидке падіння швидкості заряджання протягом кількох хвилин.

Приблизно через 47 хвилин iPhone 15 Pro Max заряджається зі значно меншою швидкістю – лише близько 8 Вт, яку він підтримував ще 10 хвилин, доки заряджання не стає ще повільнішим.

Як видно, останні кілька відсотків заряду телефона відбуваються на дуже повільній швидкості, щоб запобігти пошкодженню акумулятора в довгостроковій перспективі. Однак варто зазначити, що така практика поширена не лише у компанії Apple, а й інших компаній.

Тест показав, що швидке заряджання працює лише за низького рівня заряду телефона, і щойно він досягає рівня близько 80%, швидкість заряджання різко знижується, особливо в останніх кількох відсотках.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.