Google додав важливу функцію в клавіатуру Gboard для Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Величезну частину пленарної доповіді, що відкривала конференцію Google I/O 2018, Google присвятила технологіям машинного навчання і їх місцю в продуктах і сервісах компанії.

Власне, практично всі анонсовані поліпшення в сервісах стали можливі завдяки напрацюванням компанії в цій області. Одне з них – підтримка азбуки Морзе в екранній клавіатурі Gboard для Android. Ця функціональність доступна вже зараз, але поки тільки в бета-версії клавіатури.

Перед тим, як оголосити про додавання підтримки азбуки Морзе в Gboard, зі сцени Google I/O 2018 показали коротке відео за участю Тані Фінлейсон. Через наслідки дитячого церебрального паралічу (ДЦП) їй було складно спілкуватися зі звичайними здоровими людьми. Але використання машинного навчання й абетки Морзе допомогло вирішити цю проблему.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чоловік Тані Фінлейсон – Кен – створив спеціальний пристрій, здатний відстежувати рухи голови та перетворювати їх в код Морзе. Лівий сенсор реєструє короткі сигнали (крапка), а правий – довгі сигнали (тире). Потім пристрій перетворює текст на мову.

Рішення Google, в розробці якого брали участь Таня і Кен, замінює клавіатуру двома областями на екрані для введення коротких і довгих сигналів. Зверху відображаються слова-підказки, як на звичайній клавіатурі. Крім того, Google створила таблицю для полегшення вивчення і запам’ятовування абетки Морзе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.