Смартфони

Забудьте про титанові смартфони. Їхню важливість сильно переоцінено

Share
Час читання: 3 хв.

Ви не могли не помітити, що останнім часом якось багато стали говорити про титанові смартфони. Звісно, цей тип корпусу має деякі переваги перед іншими, але є в нього і мінуси. А головне, наскільки одночасно вони з’явилися. Зараз ідеться не про те, що змінилося в технологіях виробництва, а радше про те, наскільки це справді потрібно. Чи краще вже забути про це і не лізти у виробництво таких пристроїв? Відповісти на це питання однозначно доволі складно, тому, давайте розбиратися більш ґрунтовно.

Навіщо потрібен титановий корпус смартфону

Я розумію, що титан має переваги перед іншими металами, такими як алюміній і нержавіюча сталь. У випадку Apple це дало змогу зробити iPhone 15 Pro легшим, що дуже добре після відносно важкого iPhone 14 Pro. Samsung віддала перевагу титану перед алюмінієм, тому що це збільшило міцність Galaxy S24 Ultra, що теж дуже навіть непогано. Однак жодна з цих причин не виправдовує такої величезної кількості реклами та хайпу на цій темі. Адже звідусіль лунатимуть рекламні слогани, що зводяться до фрази “Гей, дивіться, у нас титан”.

Можливо, я трохи драматизую ситуацію, кажучи про це саме так, але, можливо, й ні. У Apple є 39-секундна реклама під назвою “Титан”, і вона набрала 22 мільйони переглядів на YouTube. Що ви дізнаєтеся про iPhone 15 Pro, крім того, що він зроблений з нового дорогоцінного металу з глибин космосу? Буквально нічого – крім того, що він доступний в AT&T. Тобто стільки рекламного часу присвячено не камері, екрану, батареї або іншим речам, а всього лише матеріалу.

Samsung з титановим корпусом

На щастя, Samsung не стала надто сильно захоплюватися згадкою металу в рекламі Galaxy S24 Ultra – у всякому разі, поки що. Замість цього вона дозволила новому набору функцій Galaxy AI посісти центральне місце відразу після свого першого заходу Unpacked 2024 року, що вже приємно. Зрештою, функції Galaxy AI куди більш цікава функція, ніж просто матеріал корпусу, який був уже давно. Та й мало хто відрізнить його від металу чисто на дотик.

Чи потрібен титановий смартфон

Усі аргументи на користь того, що титан – це найбільша річ у технологія відтоді, як було винайдено колесо, розбиваються об те, що більшість користувачів просто заховає телефон у чохол і навіть не помітить, який там технологічний корпус. Неважливо, пластик це, скло чи метал, адже телефон все одно буде в чохлі, а отже, все, що ви побачите, це, як і раніше, силікон або пластик. І це правильно, адже навіть найміцніший матеріал рамок не захищає ні передню, ні задню скляні панелі пристрою. І те, і інше схильне до пошкоджень більше, ніж рамка.

На жаль, люди все одно купуватимуть iPhone 15 Pro і Galaxy S24 Ultra, тому що вони зроблені з титану, що звучить модно. Якщо бути чесними, це дійсно модно, але це не є вагомою причиною витрачати понад 1000 доларів на смартфон. Куди краще купити телефон заради камер, програмних функцій або того, як він інтегрується з рештою техніки.

Чому телефони такі дорогі

Титанову рамку можна вважати вишенькою на торті, але не варто забувати про те, що це просто хороший спосіб або виправдати високу ціну пристрою, або накинути зайві 1-2 сотні доларів до ціни, маючи в собівартості кілька зайвих десятків доларів. І навіть витрачені гроші на створення та демонстрацію реклами з лишком окупляться цим нововведенням.

Тобто, можна зробити висновок, що титан хоч і дає деякі переваги, але більшою мірою є способом заробити грошей, аніж реальною турботою про те, щоб ми отримали сучасний технологічний пристрій. Ну, а що ви хотіли, інші технології і так вже дійшли майже до межі, а щось нове пропонувати треба. Ось ми всі дружно і ведемося на це.

 

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024