Ядра в Snapdragon 8 Gen 4 можуть працювати на частоті 4 ГГц

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Неодноразово з’являлися чутки про те, що в системі на чипі Snapdragon 8 Gen 4 не будуть використовуватися обчислювальні ядра розробки ARM. Замість них Qualcomm може перейти на власні ядра Oryon або Phoenix. Очікується виробництво цього чіпа на техпроцесі 3 нм компанії TSMC. Це має забезпечити приріст енергоефективності порівняно з нинішнім Snapdragon 8 Gen 3. За рахунок цього ядра Phoenix отримають можливість працювати на більш високих тактових частотах. Один з інсайдерів стверджує, що є можливість дістатися до частоти 4 ГГц.

Раніше повідомлялося, що в Snapdragon 8 Gen 4 не буде економічних обчислювальних ядер, як і в MediaTek Dimensity 9300. Це має збільшити багатоядерну продуктивність, але зросте й енергоспоживання. Тут допомогти має більш передовий техпроцес 3 нм.

У новому чипі застосовується конфігурація ядер 2 + 6. Найімовірніше на частоті 4 ГГц працюють два ядра. Якщо така частота збережеться у фінальному варіанті процесора, це буде помітний крок вперед порівняно зі Snapdragon 8 Gen 3. Тут ядра Cortex-X4 здатні досягати частоти тільки 3,3 ГГц. Збільшення частоти підвищить однопоточну продуктивність, а оскільки ядер на високій частоті буде два, багатопотокова швидкість також зросте.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки що не було порівняння процесорами Apple A і M. Раніше повідомлялося, що Qualcomm веде тестування графічного процесора Adreno 830, який за першими тестами перевершує M2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.