Samsung дала зрозуміти, що Galaxy AI не вийде на пристроях “молодших” за 2023 рік

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Портал 9to5google повідомив, що Samsung не випустить пакет Galaxy AI для пристроїв, що вийшли в продаж раніше 2023 року. Але справа не в технічних можливостях “заліза”.

Реклама

На думку оглядачів порталу, Samsung сама ще не до кінця розуміє, як технологія працюватиме і як позначиться на роботі хмарної інфраструктури компанії. Бо невідомо, яка кількість користувачів серії Galaxy S24 активно використовуватимуть ШІ-функції. Про це свідчать і слова керівника відділу обслуговування клієнтів Samsung Патріка Чомета.

Тому Samsung прагнутиме забезпечити якість роботи Galaxy AI на моделях Galaxy S24, S24+ та S24 Ultra. Однак власники моделей S23 можуть розраховувати на розширення ШІ-функцій і на їхні гаджети. Це стосується і планшетів Samsung 2023 року. Загалом, окрім модельного ряду 2024 року Galaxy AI згодом отримають і такі пристрої 2023 року: Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+, Galaxy Tab S9 Ultra, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5.

Але при цьому немає жодної моделі 2022 року, при тому що в деяких пристроях встановлені чіпи Exynos 2200 – такі ж, як, наприклад, у Galaxy S23 FE. Тобто справа не в апаратному забезпеченні.

Інсайдери пишуть, що Samsung, найімовірніше, відштовхується від вартості впровадження і підтримки ШІ-функцій: деякі функції Galaxy AI працюють повністю на пристрої, наприклад, переклад мовлення співрозмовника в реальному часі без підключення до інтернету, але більшість потребують роботи у хмарі, а підтримка таких сервісів коштує досить дорого.

Цим, зокрема, пояснюється, чому Samsung має намір стягувати оплату за використання ШІ на своїх смартфонах, принаймні за деякі функції.

“Ми хочемо, щоб з часом наш досвід роботи з ШІ міг підтримуватися [мобільною] продуктивністю, що призводить до можливостей процесора і графічного процесора. Тож поки ми вчимося; ми йдемо крок за кроком. Ми знаємо, що Galaxy AI добре працює на серії Galaxy S24, і ми знаємо, що він буде добре працювати на [серії Galaxy S23]. Але ми не знаємо, якою буде інтенсивність використання ШІ для середнього клієнта, і [відтак, як ця] інтенсивність вплине на ресурси пристрою та хмарні ресурси. По-перше, ми хочемо забезпечити якість і продуктивність того, що ми розгортаємо. Потім ми дізнаємося, як люди використовують [ці функції] і налаштуємо продуктивність. По-друге, ми розгорнемо [Galaxy AI] на другому наборі пристроїв – зокрема, S23, S23 FE, Z Fold 5, Z Flip 5 і Tab S9 – щоб побачити, як це працює”, – заявив Чомет в одному з інтерв’ю.

 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ