Порівняння Samsung Galaxy S24 Ultra і Google Pixel 8 Pro: що краще купити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Galaxy S24 Ultra, що з’явився днями, – чудовий смартфон від компанії Samsung, який безпосередньо конкурує з такими аналогами, як Google Pixel 8 Pro і багатьма іншими флагманами. Незважаючи на те, що обидва згадані смартфони оснащені флагманськими чипсетами, не можна заперечувати, що Snapdragon 8 Gen 3 в Galaxy працюватиме краще завдяки більш просунутим технологіям, спрямованим на підвищення продуктивності. Проте, обидва пристрої здатні запускати більш вимогливі до ресурсів ігри, і обидва справляють чудові загальні враження.

Щоб з’ясувати, який саме смартфон заслуговує на більшу увагу, давайте уважно розглянемо ці гаджети в плані апаратного забезпечення, застосовуваним новим функціям, характеристикам, оснащеним дисплеям і багато чого іншого.

Дизайн і дисплей

Незважаючи на те, що Samsung трохи зменшила розмір Galaxy S24 Ultra, це як і раніше дуже великий пристрій. Розміри гаджета становлять 162,3 x 79 x 8,6 мм, але для більшості користувачів він може здатися все ще досить широким. Pixel трохи вищий, вужчий і товстіший порівняно з Galaxy (162,6 x 76,5 x 8,8 мм), і деяким може здатися, що ним простіше користуватися, не кажучи вже про те, що його бокові сторони вигнуті, що підвищує зручність використання однією рукою. Варто також зазначити, що Samsung відмовилася від вигнутих форм Galaxy, і тепер у нього більш плоскі панелі і рівні грані. Його опонент – Pixel має більш вигнутий дизайн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Galaxy важить 233 грами, а Pixel – 213 грамів, і різниця здебільшого буде помітною лише в тому випадку, якщо використовувати на пристрої чохол, оскільки він додає більше ваги. Обидва пристрої мають сертифікат захисту від води та пилу IP68, що захищає їх від різних негативних умов.

Незважаючи на те, що новий Galaxy має титановий корпус, апарат Samsung не сильно знизив вагу, і різниця між двома ґаджетами в кращому випадку буде мінімальною. Що не зміниться, так це те, як смартфон лежатиме в руці. У S24 Ultra відмовилися від злегка вигнутих сторін, і тепер у нього плоскі сторони, що робить його ідеальним прямокутником.


Що стосується дисплея, Galaxy оснащений 6,8-дюймовим дисплеєм Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю QHD+, а Pixel використовує 6,7-дюймову OLED-панель. Дисплеї обох пристроїв підтримують технологію LTPO зі змінною частотою оновлення до 120 Гц. Пікова яскравість Galaxy становить 2600 ніт, а пікова яскравість Pixel – 2400 ніт. Обидва флагмани преміум-класу мають дуже гідний вигляд, а зображення, що відображається на їхніх дисплеях, навіть на відкритому повітрі в сонячну погоду будуть чудовими.

Для надійності S24 Ultra використовує загартоване скло Corning Gorilla Glass Armor, яке, як кажуть, більш стійке до подряпин, ніж Gorilla Glass Victus 2, яке застосовується в Pixel 8 Pro.

Камери

Модуль камери, розташований на тильній панелі Galaxy S24 Ultra, містить чотири сенсори: основний об’єктив на 200 МП, надширококутний на 12 МП, телеоб’єктив на 10 МП із 3-кратним оптичним зумом і ще один перископічного типу телеоб’єктив на 50 МП із 5-кратним оптичним зумом. Його опонент Pixel 8 Pro оснащений основною камерою на 50 МП, надширококутною на 48 МП і телеоб’єктивом на 48 МП з 5-кратним оптичним зумом.

Що стосується функцій і програмного забезпечення, обидва смартфони мають схожі можливості та обіцяють однакову чудову якість створюваних зображень при слабкому освітленні й ідеальний HDR. Вони також мають схожі надширокі можливості та можливості масштабування, що робить їх чудовим вибором для користувачів, які бажають поліпшити свої фото і відео.

Що стосується селфі, в Galaxy представлена 12-мегапіксельна камера f/2.2, а Pixel використовує надширококутну камеру 10,5 МП f/2.2. Обидва смартфони оснащені фазовим автофокусом, і любитель селфі, ймовірно, зможе створювати якісні світлини як при денному освітленні, так і в нічний час.

Автономність

 

Обидва флагмани оснащені акумуляторами практично однакової ємності: у Galaxy встановлений акумулятор ємністю 5000 мАг, а Pixel – 5050 мАг. Судячи з опису, обидва пристрої повинні пропрацювати без підзарядки більше доби за звичайного сценарію використання.

З огляду на те, що Snapdragon 8 Gen 3 дуже енергоефективний процесор і добре працює навіть при постійному навантаженні, апарат від Samsung повинен мати тривалий час автономної роботи.

Що стосується можливостей зарядки, Galaxy підтримує дротову зарядку потужністю 45 Вт, яка повинна гарантувати заряд акумулятора від 0 до 65% за 30 хвилин, бездротову зарядку 15 Вт і зворотну бездротову зарядку 4,5 Вт. Pixel 8 Pro підтримує дротову зарядку потужністю 30 Вт, яка повинна забезпечити заряд від 0 до 50% за 30 хвилин. Смартфон також підтримує бездротову зарядку потужністю 23 Вт і зворотну бездротову зарядку.

Жоден із цих смартфонів не викликає захоплення потужносними показниками своїх зарядних пристроїв порівняно з конкурентами, такими як OnePlus, OPPO та HONOR, які використовують технології швидкого заряджання потужністю 60 Вт та вище, завдяки чому їхні акумулятори можуть повністю зарядитися менш, ніж за годину.

Підсумок. Що купувати?

То який із цих двох чудових флагманів преміум-класу купити? Відповідь непроста, оскільки обидва пристрої пропонують безліч схожих вбудованих функцій штучного інтелекту і висококласні камери.

Galaxy S24 Ultra можна розглядати, якщо у Вас старий флагман, і Ви не проти витратити додаткові гроші, щоб отримати S Pen і всі нові функції, які надає Ultra. Цей смартфон вельми великий, оснащений новітнім чипом Snapdragon і обіцяє найкращу продуктивність камери, яка коли-небудь була представлена на ринку Android-пристроїв.

І Pixel, і Galaxy пропонують 7 років оновлень ОС і безпеки, але якщо Ви віддаєте перевагу чистому Android, можливо, Pixel підійде Вам краще. Він також трохи дешевший і пропонує таку саму чудову продуктивність і можливості камери, які можна знайти в Galaxy.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.