Розробники нарешті отримають доступ до прихованих функцій iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple надала розробникам нову форму запиту, яка дає змогу запитувати додаткову сумісність з апаратними і програмними функціями iPhone.

Це нововведення передбачає, що сторонні девелопери отримають доступ до режиму нічної зйомки, анімацій під час підключення через Bluetooth, NFC та інших функцій, які поки що використовує тільки Apple. Зрозуміло, все це зроблено, щоб відповідати Закону ЄС про цифрові ринки, тому форма діятиме тільки для розробників, які планують публікувати свої застосунки в європейських країнах.

Apple заявляє, що оцінюватиме запити на сумісність у кожному конкретному випадку і за необхідності випустить додаткові API в майбутніх версіях iOS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники популярного застосунку для зйомки Halide вже заявили про наміри запросити доступ до функції нічної зйомки на iPhone, щоб реалізувати подібну фічу у своїй програмі.

Якщо Apple не перегляне свою політику щодо застосунків для всіх інших країн, то вийде, що утиліти та ігри в європейських країнах будуть більш функціональними, ніж у всьому іншому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.