Як налаштувати робочий стіл Android, щоб зробити його красивішим і зручнішим

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рівень комфорту використання смартфона багато в чому залежить від налаштування робочого столу. Зробіть його зручнішим з нашими рекомендаціями.

Шпалери

Насамперед робочий стіл гаджета потребує ненав’язливого оформлення. Встановлення шпалер виконується у відповідному розділі “Налаштувань”. Вибрати шпалери можна як з готових макетів, так і з особистого фотоальбому.

Слід зазначити, що, крім статичної картинки, можна поставити так звані живі, рухомі шпалери.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Віджети

Крім краси, робочий стіл смартфона має бути ще й максимально корисним. Для цього користувачі додають різні віджети, що підбираються під себе. Виконується це в розділі налаштувань під назвою “Віджети”, де потрібно вибрати потрібну плитку, після чого розмістити її на екрані і підтвердити свій вибір натисканням на галочку.

Якщо потрібних віджетів немає в меню пристрою, їх легко додати шляхом завантаження з інтернету, де є безліч різноманітних інформативних елементів цього типу.

Додатковий екран

Робочий стіл Android-смартфонів може складатися як з одного, так і з декількох екранів. Перемикання між останніми відбувається за допомогою свайпа. На кожному такому екрані користувач має можливість розміщувати віджети та іконки додатків. Подібне рішення дає змогу розвантажити основний екран.

Додатковий екран робочого столу формується автоматично під час переміщення віджета або іконки до меж дисплея. Видалити ж його також просто – достатньо просто перемістити всі елементи на інший екран або ж видалити їх.

Папки

Прибрати все зайве з робочого столу смартфона дає змогу додавання на нього папок, у які можна перемістити іконки. Для цього потрібно затримати палець на ярлику додатка, і накласти обрану іконку на іншу, після чого сформується окрема папка, в яку можна переміщати інші ярлики.

Таким чином багато хто сортує ПЗ за функціональністю, даючи папкам відповідні імена. Видаливши всі додатки з конкретної папки, ви позбудетеся і її.

На завершення нагадаємо, що власникам пристроїв на ОС Андроїд доступна зміна зовнішнього вигляду робочого столу гаджета. Виконати подібне перетворення можна двома методами.

1. Зміна теми. Дає змогу змінити зовнішній вигляд як меню налаштувань, так і самого екрана.

2. Встановлення стороннього лаунчера. Дає можливість створити абсолютно новий РС, що передбачає наявність додаткового функціоналу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.