Який смартфон купити замість Samsung Galaxy S24 Ultra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Свіжеанонсований Samsung Galaxy S24 Ultra очікувано отримав, м’яко кажучи, стриману реакцію. Корейці вирішили пограти в Apple і другий рік поспіль репрезентують дуже мінорне оновлення свого флагмана. Ошаленим фанатам цього не пояснити, але для розважливих людей є безліч альтернатив, які кращі за корейську новинку багато в чому. Які ж смартфони, на мій погляд, варто купити замість Galaxy S24 Ultra читайте в даному матеріалі.

Samsung Galaxy S23 Ultra – торішній флагман не гірший за новинку

Найбільш очевидним вибором після анонсу Galaxy S24 Ultra можна вважати його попередника. Минулорічний смартфон вже неабияк подешевшав і за його ціну пропонує майже те саме, що і в новинці. А, наприклад, за показником оптичного наближення S23 навіть попереду нової моделі (10х проти 5х). Та й по решті моментів Galaxy S23 Ultra все ще непоганий не тільки щодо попередника, а й порівняно з конкурентами.

Смартфон пропонує топове залізо: процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 з трохи розігнаним основним ядром, соковитий OLED-екран з LTPO, ємний акумулятор на 5000 мАч, а також фірмовий стіл S Pen . При цьому головна вітрина смартфона – камери. За винятком вже згаданого телевізора в Galaxy S23 Ultra такий самий набір об’єктивів, що і в свіжому флагмані.

Основна камера на 200 МП, 3-кратний та 10-кратний телевізори на 10 МП, а також ширококутний об’єктив на 12 МП. За поточними мірками це точно не топ, але Samsung вважає інакше. У плані зарядки 23 Ультра дає 45 Вт, що також на рівні новинки, але сильно поступається китайським конкурентам, про яких нижче. Придбати базову версію Galaxy S23 Ultra можна за 40 тисяч гривень.

Які мінуси: спірна ергономіка корпусу, повільна зарядка, слабкий 3-кратний телевізор.

Vivo X100 Pro — бунт з Китаю, що підкорює світ

Бренд Vivo досить довго був сірим конем, що випускає непогані бюджетки. Але після моделей X90 Pro+ та його продовження X100 Pro ситуація повернулася на 180 градусів – ці китайці тепер у списку найкращих. Vivo X100 Pro анонсували всього кілька місяців тому, а він уже підкорює як користувачів, так і потенційних покупців. Тішить, що виробник не став тягнути з виходом глобальної версії, вона вже доступна до покупки. Чим цікава новинка від Vivo?

Насамперед своїми фото- та відеоможливостями. Набір камер шикарний: три модулі по 50 МП кожен із оптикою Zeiss . Тандем відмінно спрацював, Vivo X100 Pro став одним із найкращих камерофонів на ринку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливо вражає основна камера, в якій встановлений сенсор дюймовий Sony IMX989 . Смартфон здатний знімати за будь-яких умов освітлення, при цьому не спотворюючи кадри надмірною обробкою. Особливо зазначу телефото-лінзу, яка вміє фокусуватися лише з 18 сантиметрів. З її допомогою можна робити макрозйомку.

Крім камер у X100 Pro гарний і в інших компонентах. Наприклад, продуктивністю за рахунок топового процесора Mediatek Dimensity 9300 . По електроживленню смартфон не менш вражає. Девайс оснастили акумулятором на 5400 мАг із швидкою зарядкою на 100 Вт. Придбати Vivo X100 Pro можна за 35-40 тисяч гривень.

Які мінуси: фронтальна камера знімає лише у Full HD.

Oppo Find X7 Ultra – потенційний хіт від BBK

Інший хіт від концерну BBK – Oppo Find X7 Ultra. У порівнянні з S24 Ultra смартфон гарний у всьому. Окрім одного нюансу, який далеко не всім важливий, — відсутність глобалки. Але у випадку X7 Ultra це не така проблема, адже всі LTE-бенди на місці. Доведеться лише вичистити з прошивки китайські сервіси та налаштувати повідомлення. Думаю, за те залізу і ціну, яку пропонує новинка, їй можна пробачити цей нюанс.

Керує всім топовий процесор Qulacomm Snapdragon 8 Gen 3 . У поєднанні зі швидкою пам’яттю UFS 4.0 смартфон працює блискавично. У плані зйомки Find X7 Ultra зараз один із найкращих на ринку — взагалі не дивно з такими камерами. Флагман Oppo оснастили чотирма камерами по 50 МП кожна, а саме:

  • Основний модуль із дюймовим сенсором Sony LYT-900;
  • 2,8-кратний телевізор із сенсором Sony IMX890;
  • 6-кратний телевізор із сенсором Sony IMX858;
  • Ширококутний об’єктив Sony LYT-600.

Плюс зверху до цього всього навішані колірні алгоритми Hasselblad . По камерах Find X7 Ultra тягатиметься з будь-яким конкурентом, особливо з Galaxy S24 Ultra. По зарядці також все окей: 100 Вт з акумулятором на 5000 мАг. Купити Oppo Find X7 Ultra можна від 40 тисяч гривень за версію 12/256 ГБ.

Які мінуси: лише китайська версія з відповідною прошивкою.

iPhone 15 Pro Max – лідер протиборчого табору

Якщо ж розглянути світ, відмінний від Android, то краще варіанта, ніж iPhone 15 Pro Max не знайти. Хоча на папері не зовсім очевидно, що яблучний флагман кращий за новинки з Кореї, але насправді багато в чому так і є. Розглянемо пункти. Почнемо із процесора. Чіпсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, встановлений у Galaxy, цілком непоганий. Рішення від Apple недалеко пішло.

Але за рахунок гармонійної роботи «хард+софт» купертинівцям вдається досягати впевненішої продуктивності як у важких програмах, так і в анімаціях або роботі стандартних програм. Процесор A17 Pro з iPhone 15 Pro Max як мінімум не гірший від конкурента від Snapdragon, а в деяких ігрових сценаріях може отримати і невелику перевагу

По камерах кореєць на папері виглядає сильніше: все-таки два телевізори та основний модуль на 200 МП. Погляньмо на порівняння реальних знімків. На першому знімку телевізор Galaxy S24 Ultra помилився з передачею відображення сонця на шкірі. Айфонівський варіант більше схожий на реальне відображення плюс у Самсунга явно некоректне відображення кольору кофти.

На іншому знімку порівняння двох фото в умовах нестачі світла. Не треба бути експертом, щоб побачити повне зливання кадру від S24. Мабуть, алгоритми намагалися зробити день із ночі і в результаті промахнулися із загальною картиною. Єдине, де Samsung однозначно переможе Apple, це зйомка в Pro режимі при 200 МП. У правильних руках такий сенсор може дати результат.

По автономності дітище з Купертіно також випереджає Samsung. У тесті каналу TechDroider новинка пропрацювала на 40 хвилин менше, ніж iPhone 15 Pro Max: 10 годин 48 хвилин проти 10 годин 6 хвилин. Примітно, що щодо Galaxy S23 Ultra нова модель протрималася лише на 16 хвилин довше. По зарядці обом смартфонам можна поставити заслужену «четвірку з мінусом». Кореєць зарядиться трохи швидше, але не має підтримки Qi2/MagSafe. За ціною – iPhone 15 Pro Max 256 ГБ можна купити за 55-60 тисяч гривень.

Які мінуси: не дуже швидка зарядка.

Google Pixel 8 Pro – нейромережі задовго від Samsung

Іншою альтернативою Galaxy S24 Ultra є “гуглофон” Google Pixel 8 Pro. Хоч і також без спірних моментів не обійшлося. Почнемо з процесора Tensor G3 , безпосереднє відношення до якого має Samsung. Скажу так — чіпсет непоганий, але троттліт, гріється і за потужністю слабший за конкурентів. Також у Pixel 8 Pro повільна зарядка на 30 Вт, хоч і з ємним акумулятором на 5000 мАг. Тепер до плюсів.

Набір камер у Пікселя один із найкращих на ринку. Три модулі: основний на 50 МП, телевізор з 5-кратним зумом і ширик на 48 МП кожен. Це вже непогана заявка на звання «вбивці камерофонів». Але Google також славиться своїми алгоритмами, які не просто роблять якісну обробку, але можуть робити неймовірне за типом гібридного зуму.

Крім того, 8 Pro може похвалитися софтовими фішками, що покращують фото та відео. Наприклад, Video Boost , який обробляє ролики на серверах Google і видає в результаті картинку з покращеною стабілізацією, яскравістю та деталізацією. Цінник на Google Pixel 8 Pro стартує з 35 тисяч гривень і може сягати 50 тисяч за топові версії.

Які мінуси: спірний процесор, низька швидкість зарядки, деякі фішки програмного забезпечення марні поза США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.