Смартфони

Samsung Galaxy S24, S24+ та S24 Ultra: ключові відмінності

Share
Час читання: 5 хв.

Нещодавно компанія Samsung випустила довгоочікувану серію смартфонів Galaxy S24, до якої входять: основна модель Galaxy S24, Galaxy S24+ та флагманська Galaxy S24 Ultra. Нова серія Galaxy S24, порівняно зі своїм попередником, отримала кілька нових апаратних оновлень та функцій штучного інтелекту. Для визначення ключових відмінностей випущених пристроїв у цій публікації проводиться порівняння дизайну, апаратних та програмних складових всіх трьох моделей з позиції попередньої лінійки.

Дизайн

Samsung S24 (ліворуч) та S24+ (праворуч)

З погляду дизайну стандартна модель Galaxy S24 та S24+ практично повністю повторюють свої аналоги S23. Зберігаючи ту ж алюмінієву рамку корпусу, вони сертифіковані за стандартом захисту від води та пилу IP68, що гарантує їхню підвищену довговічність. Поряд із цим, дисплеї пристроїв прикриті захисним склом Corning Gorilla Glass Victus 2.

На відміну від згаданих моделей, Galaxy S24 Ultra зазнав деяких змін у дизайні. На щастя, вигнутого дисплея більше немає, і тепер смартфон оснащений плоским екраном із вужчими рамками. Таким чином смартфон нарешті позбувся помилкових спрацьовувань при перегляді відеоконтенту з потокових платформ.

Підглядаючи за найкращими у світі смартфонами компанії Apple, компанія Samsung перейняла досвід старших товаришів, внаслідок чого корпус свого флагмана також виготовила з титану, а не з алюмінію. Ця модель, як стверджується, забезпечує підвищений захист від пошкоджень і має ступінь захисту за стандартом IP68. Загальний дизайн Galaxy S24 Ultra, як і раніше, відповідає дизайну Galaxy S23 Ultra. Захисне покриття Corning Gorilla Armour захищає екран від випадкових пошкоджень. Згідно з твердженням Samsung, покриття може знизити рівень відображення до 75% і є найбільш стійким до подряпин порівняно з попередніми моделями захисного скла Gorilla.

Дисплей

Дисплей основного S24 представляє 6,2-дюймова панель Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю 2340 x 1080 пікселів, частотою оновлення 120 Гц і максимальною яскравістю 2600 ніт. Панель набагато яскравіша, ніж у серії S23, і на 0,1 дюйма (2,54 мм) більше, ніж у Galaxy S23.

Galaxy S24+ та Galaxy S24 Ultra оснащені однією і тією ж панеллю дисплея Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю 3120 x 1440 пікселів, частотою оновлення 120 Гц та максимальною яскравістю 2600 нит. Ключова відмінність – розмір дисплея; Galaxy S24+ отримав 6,7-дюймовий дисплей, а Galaxy S24 Ultra – 6,8-дюймовий. Дисплей Galaxy S24+ також більший, ніж у попереднього Galaxy S23+, на 0,1 дюйма.

Камери.

Що стосується камер, S24 і S24+ точно копіюють характеристики своїх попередників. Обидва оснащені потрійною камерою, що складається з основного сенсора на 50 МП, надширококутного об’єктиву на 12 МП та телеоб’єктиву на 10 МП із 3-кратним оптичним зумом. Як фронтальна використовується камера на 12 МП.

На відміну від молодших моделей, модуль камери Galaxy S24 Ultra таки отримав деякі перетворення. Він, як і раніше, оснащений основною камерою високої роздільної здатності 200 МП f/1.7, а також телеоб’єктивом 10 МП з 3-кратним оптичним зумом і надширококутною камерою 12 МП. Єдиною зміною стала поява нового телеоб’єктива на 50 МП із 5-кратним оптичним зумом, замість 10 МП із 10-кратним оптичним зумом. Samsung вибрала об’єктив з вищою роздільною здатністю замість того, щоб віддавати перевагу чистому зуму. Для селфі тут, як і раніше, використовується фронтальна камера на 12 МП.

Продуктивність, програмне забезпечення та штучний інтелект.

Компанія Samsung випустила стандартні моделі Galaxy S24 та Galaxy S24+ з чіпсетом Exynos 2400, який відрізняється від чіпсету Snapdragon 8 Gen 3, представленого в моделях для ринку США. Ця різниця може призвести до порівняльного зниження продуктивності смартфонів, що розглядаються. У старшій моделі Samsung Galaxy S24 Ultra використовується SoC Snapdragon 8 Gen 3.

Серія Galaxy S24 працює під керуванням інтерфейсу користувача OneUI 6.1 на базі ОС Android 14. Для своїх пристроїв компанія Samsung обіцяє 7 років оновлень ОС і безпеки, в точності копіюючи підхід Google до серії Pixel 8. Серія Galaxy S24 включає деякий набір функцій штучного , таких як:

  • Circle to Search (Коло пошуку). Ця функція була створена спільно з Google і запускається при тривалому натисканні кнопки “Додому”. Після цього користувач може обводити, виділяти, писати або натискати на щось на екрані, щоб переглянути результати пошуку. Ця функція з’явиться в серії Pixel 8. 
  • Live Translate (Перекладач у реальному часі) забезпечує двосторонній голосовий та текстовий переклад телефонних дзвінків у режимі реального часу. Ця функція вбудована в рідну програму серії Galaxy S24. Перекладач також може працювати без підключення до Інтернету.
  • Chat Assist – це функція, що допомагає вести розмову, підбираючи відповідні відповіді та фрази (по суті урізана версія ChapGPT). Крім того, Chat Assist може перекладати повідомлення в режимі реального часу 13 мовами.
  • Android Auto. Функція розроблена, щоб допомогти користувачеві стежити за дорогою під час водіння. Автоматично підсумовуючи вхідні повідомлення, функція пропонує відповідні відповіді та дії. Одним із прикладів є відправка через Android Auto будь-кому розрахункового часу прибуття.
  • Note Assist – ця функція доступна у Samsung Notes, вона допомагає створювати зведення на основі штучного інтелекту, шаблони з готовими форматами та обкладинки для невеликих нотаток.
  • Transcript Assist – цю функцію можна використовувати для розшифрування, узагальнення та перекладу записів.

Можливості Samsung Galaxy AI

Samsung також додала функції редагування AI у додаток камери Galaxy S24. Спираючись на досвід інтеграції інструментів редагування в камери смартфонів Google, Samsung представила аналогічні функції, до яких належать: стирання, перекомпонування та ремастеринг. Galaxy AI також може пропонувати налаштування камери для фотографій і навіть заповнювати частини фону зображення.

Акумулятор та заряджання.

Для автономної роботи у смартфонах використовуються акумулятори ємністю:

  • 4000 мАг для Galaxy S24,
  • 4900 мАг для Galaxy S24+.

Обидва смартфони оснащені швидкою зарядкою потужністю 25 Вт, підтримкою бездротової зарядки потужністю 15 Вт та технологією Wireless PowerShare.

У Galaxy S24 Ultra інтегрований акумулятор ємністю 5000 мАч з підтримкою провідної зарядки потужністю 45 Вт, бездротової зарядки потужністю 15 Вт, а також технології Wireless PowerShare.

Замість підсумку

Можливо, через відсутність ідей, у новій лінійці смартфонів компанії Samsung немає нічого нового. Перехід з процесора Snapdragon 8 Gen 2 на Gen 3, інтеграція майже трьох нових функцій ІІ та заміна в Ultra одного сенсора – рівень докладання зусиль у створенні смартфонів початкового рівня якого-небудь китайського суббренду типу POCO.

Зважаючи на те, що всі апарати китайських брендів просто копіюють розробки Apple і Google, у цих видатних виробників гаджетів фактично не залишилося конкурентів. Перший робить шикарні смартфони на своєму процесорі зі своєю операційною системою, а другий – на американських процесорах Qualcomm знову ж таки зі своєю більш універсальною операційною системою, написаною на ядрі Linux.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Google впроваджує Gemini у всі старі моделі Pixel Buds

    Google оголосила про важливе оновлення для власників старих моделей навушників Pixel Buds. Тепер користувачі зможуть…

    27.09.2024

    Samsung Galaxy S24 FE не отримав важливе оновлення дисплея

    Galaxy S24 FE — найновіший представник серії Fan Edition від Samsung, який отримав кілька покращень…

    27.09.2024

    Starlink досяг 4 мільйонів користувачів

    Компанія SpaceX оголосила, що її космічним інтернет-сервісом Starlink користуються вже 4 мільйони клієнтів у всьому…

    27.09.2024

    Meizu анонсувала новий смартфон з ШІ та 144 Гц екраном

    Meizu представила новий смартфон Lucky 08, який привертає увагу своїм штучним інтелектом та яскравим дисплеєм.…

    27.09.2024

    Google Maps буде публічно попереджати про компанії, які публікують підроблені відгуки

    Google оновила свою політику щодо підроблених відгуків, тепер Google Maps публічно попереджатиме користувачів про компанії,…

    27.09.2024

    Чому іноді варто заряджати телефон лише до 50%, а не до 80-100%: важливі моменти

    Зазвичай користувачі заряджають свої мобільні телефони до 80% або навіть більше. У більшості випадків це…

    27.09.2024