Samsung Galaxy S24 Ultra або iPhone 15 Pro Max: який смартфон кращий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Флагманський Samsung Galaxy S24 Ultra представили 17 січня. Традиційно, моделі Ultra порівнюють із топовими iPhone Pro Max. Який смартфон кращий у 2024 році? Блогери вже провели тести.

У мережі вже є безліч порівняльних тестів, на основі яких можна зробити певні висновки.

Камери

Багато хто бере флагмани саме заради розкішних знімків і крутих відео. На думку автора YouTube-каналу Vật Vờ Studio, в iPhone 15 Pro Max камера значно краща. Samsung Galaxy S24 Ultra пересвічує фото і додає зайву жовтизну.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нічний режим краще у iPhone 15 Pro Max, який видає деталізовану та контрастну картинку. У камери Samsung Galaxy S24 Ultra вночі надто агресивний шумодав. Нарешті, Vật Vờ Studio назвав iPhone 15 Pro Max смартфоном з найкращим зумом. І це незважаючи на те, що у Galaxy S24 Ultra два телевізори.

А ось інший ютубер, SuperSaf, іншої думки. Він вважає, що камера Samsung Galaxy S24 Ultra на рівних конкурує з iPhone 15 Pro Max.

На основну камеру iPhone 15 Pro Max видає трохи більш деталізовані фото, камера не має проблем з пересвітом. Знімки на Samsung Galaxy S24 Ultra менш природні. Зате смартфон може знімати з роздільною здатністю 200 Мп. Це корисно для любителів працювати з фото в редакторі та виділяти певні області на знімках. Але кадри на 200 Мп виходять якісними лише за ідеального освітлення.

В області нічної зйомки iPhone 15 Pro Max лідирує. Також «американець» видає чіткіші знімки на ширик.

Але щодо макрозйомки лідером є вже Samsung Galaxy S24 Ultra. Ще одна перевага «корейця» — якісніший зум. З 3-4,9-кратним наближенням S24 Ultra поза конкуренцією. При 5-кратному зумі особливої ​​різниці немає. Galaxy S24 Ultra вміє знімати з цифровим 100-кратним зумом Space Zoom, у iPhone 15 Pro Max зум всього лише 25-кратний.

В області відео iPhone 15 Pro Max безумовний лідер, але Samsung Galaxy S24 Ultra також дуже гарний і знімає набагато краще за попередника. Важливою перевагою Galaxy S24 Ultra є ШІ-функції, що дозволяють покращити якість знімків.

Переможця SuperSaf не визначив. У чомусь краще iPhone 15 Pro Max, а в чомусь Samsung Galaxy S24 Ultra.

Автономність

Ресурс Tom’s Guide перевірив автономність Samsung Galaxy S24 Ultra у своєму фірмовому тесті, коли смартфони переходять з однієї сторінки на іншу при яскравості екрану 150 нит із використанням мережі 5G.

Samsung Galaxy S24 Ultra показав результат у 16 ​​годин та 45 хвилин. Це набагато довше, ніж у iPhone 15 Pro Max, який має лише 14 годин і 2 хвилини.

Таким чином, Samsung Galaxy S24 Ultra суттєво більш довгограючий смартфон.

Дисплеї

iPhone 15 Pro Max має 6,7-дюймовий вигнутий OLED-екран з роздільною здатністю 2796 на 1290 пікселів, кадровою частотою від 1 до 120 Гц і піковою яскравістю 2000 нит.

Samsung Galaxy S24 Ultra оснащений 6,8-дюймовим плоским Dynamic AMOLED 2X-дисплеєм з роздільною здатністю 3120 на 1440 пікселів, кадровою частотою від 1 до 120 Гц та піковою яскравістю 2600 ніт.

В обох смартфонів великі чуйні екрани з яскравою, насиченою картинкою. Однозначного лідера визначити не можна. Комусь подобаються плоскі панелі, інші воліють вигнуті.

Решта

І там, і там топові процесори, які забезпечують високу продуктивність як в іграх, так і у додатках. Запасу міцності вистачить років на 5.

Об’єм оперативної пам’яті у Galaxy S24 Ultra більший, але особливої ​​ролі це не відіграє, тому що у смартфонів різні операційні системи та обидві моделі працюють виключно швидко. Місткість накопичувачів ідентична.

Комусь краще Android зі зручним і зрозумілим інтерфейсом One UI. Інші вибирають iOS.

Який смартфон кращий?

Висновок – iPhone 15 Pro Max і Galaxy S24 Ultra серед кращих флагманів, які можна купити в 2024 році. iPhone 15 Pro Max зразковий смартфон на iOS, Galaxy S24 Ultra – на Android. Однозначного лідера немає. Все залежить від особистих уподобань. Крім того, ті, хто звик користуватися кількома смартфонами, можуть розглянути покупку обох, оскільки iPhone 15 Pro Max та Galaxy S24 Ultra непогано доповнюють один одного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.