Huawei Mate 20 надійде в продаж в кінці року і отримає новітній процесор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З кожним днем ​​в світі стає все більше виробників процесорів для мобільних пристроїв. Зараз власні чіпи на базі ARM-архітектури виробляють Apple, Qualcomm, MediaTek, Samsung, Huawei, Xiaomi і ще кілька менш відомих виробників. Як вдалося з’ясувати сьогодні від профільного ресурсу Digitimes, що посилається на свої джерела в індустрії, в кінці нинішнього року Huawei Mate 20 надійде в продаж, а його основою стане новітній процесор Kirin 980, виготовлений по 7-нм техпроцесу.

За даними джерела, компанія Huawei буквально днями уклала з мережею заводів TSMC угоду, згідно з якою вона буде ключовим виробником процесора Kirin 980. Цей чіп знайде своє застосування в Mate 20, а потім і в багатьох інших телефонах, в тому числі що випускаються під брендом Honor . Новітній процесор виготовлений з використанням 7-нм техпроцесу, тоді як нинішній Kirin 970 в Mate 10 має 10-нм техпроцес.

Чим менше технологічний процес, тим краще для всього. Це позитивно позначається на рівні нагріву (він стає менший), продуктивності і енергоефективності. Інсайдери пишуть, що Kirin 980 для Huawei Mate 20 отримає друге покоління фірмового нейронного співпроцесора NPU від компанії Cambricon. Він буде відповідати за роботу нейронної мережі, машинного навчання та штучного інтелекту. Очікується, що обчислювальна потужність новинки може виявитися на 30-50% вищою, ніж у нинішнього покоління.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є велика частка ймовірності, що офіційна презентація процесора Kirin 980 відбудеться незадовго до появи самого Huawei Mate 20. Швидше за все, китайська корпорація анонсує новинку на виставці IFA 2018 у Берліні, де вона покаже всі її можливості. Сам новий флагман повинен надійти на полиці магазинів восени нинішнього року, однак купити його в Україні офіційно буде неможливо, як і всі попередні моделі серії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.