Чому накладна клавіатура для iPhone краща, ніж нічого

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.
  • Clicks – це чохол-клавіатура, який додає фізичну QWERTY-клавіатуру до вашого iPhone.
  • Раніше у телефонах були такі клавіатури. Серйозно.
  • Програмні клавіатури більш ніж хороші, але для деяких речей апаратні все ж таки краще.

Якщо ви не проти помістити свій iPhone у чохол, який додасть йому величезне підборіддя Базза Лайтера, то скоро ви зможете додати апаратну клавіатуру в стилі Crackberry.

Реклама

Clicks – це чохол-аксесуар вартістю 139 дол., який поміщає клавіатуру QWERTY під екран iPhone. Вона живиться від телефону через Lightning або USB-C і підключається безпосередньо через USB, а не через Bluetooth. Це досить акуратно, виглядає круто і ціна відповідна. Але хіба світ не відійшов від телефонів із фізичними клавіатурами? Так, але, можливо, варто ще раз поглянути на це.

“Хоча може здатися неінтуїтивним встановлювати громіздкий додатковий пристрій і жертвувати портативністю, вибір в кінцевому підсумку зводиться до переваг користувача на користь портативності в порівнянні з більш традиційним набором тексту. Звичайно, легше носити з собою клавіатуру розміром з телефон, ніж повнорозмірний ноутбук”. та головний редактор Hardware Centric, повідомив Lifewire електронною поштою.

Клацання клавіатури

“Clicks – це назва компанії, а також клавіатури. Компанія складається з колишніх співробітників Apple, BlackBerry та Google і випускає моделі для iPhone 14 Pro та iPhone 15 Pro, а також версію за 159 доларів для 15 Pro Max. Він випускається в жовтому та сіро -блакитний колір і насправді виглядає дуже здорово.

Як людина, яка заробляє на життя набором слів, я віддаю перевагу апаратній клавіатурі екранним клавішам. Фізичною клавіатурою можна користуватися не дивлячись, і ви знаєте коли натискаєте на клавішу, тому що відчуваєте це. Так само легко визначити, чи ви потрапили в край або натиснули відразу дві клавіші (я сказав, що це моя робота, а не те, що я добре друкую).

Але для багатьох програмна клавіатура просто ідеальна. З передиктивним текстом і автокоректором, що постійно вдосконалюється, ви можете бути настільки ж точні на плоскому скляному екрані, як і на фізичній клавіатурі, або навіть ближче. Щодо швидкості, то це залежить від обставин. Я не дуже швидко друкую, а в метро бачу, як діти набирають текст на своїх телефонах набагато швидше, ніж я встигаю на ноутбуці.

Програмна клавіатура також набагато зручніша. Вона не тільки не займає багато місця в телефоні, але й може змінювати розкладку в залежності від того, що ви робите: наприклад, у програмі “Калькулятор” є цифрова клавіатура. Крім того, вона завжди готова до роботи, коли вам потрібна. Немає потреби прикріплювати її.

“Справді, програмні клавіатури стали більш невід’ємною частиною нашого повсякденного цифрового досвіду, і більшість користувачів не побачать відчутного покращення швидкості набору тексту при використанні апаратних клавіатур”, – каже Едді.

Апаратні чи програмні?

У апаратних клавіатур теж є свої переваги, навіть якщо врахувати, що вони займають багато місця. По-перше, вони ніколи не змінюються. Клавіші завжди знаходяться саме там, де їх пам’ятають ваші пальці, що може сприяти більш спокійній роботі. А тактильна чутливість – це перевага у кількох відносинах. По-перше, ви відчуваєте клацання і можете легко знаходити клавіші на дотик. Інша річ, що ви можете покласти пальці на клавіші, не активуючи їх – спробуйте зробити це з м’якою клавіатурою iPhone.

“Апаратні клавіатури на телефонах є привабливими для певної ніші ринку, особливо для тих, хто багато друкує, наприклад письменників або професіоналів, яким потрібна тактильна віддача для більш швидкого набору тексту”. Грейс УайтUX-дизайнер і керівник відділу дизайну та розробки в компанії Lilo розповіла Lifewire електронною поштою.

А апаратна клавіатура також означає, що можна використовувати сполучення клавіш. На Clicks є клавіша ⌘, і ви можете використовувати всі комбінації клавіш, як на Mac, які вбудовані в iPhone, наприклад ⌘-B для виділення жирним шрифтом, ⌘-H для закриття (приховання) поточної програми, ⌘-C для копіювання і так далі, або натискати пробіл для прокручування веб-сторінок у Safari. Ви також можете натиснути ⌘-Space, щоб викликати панель пошуку Spotlight, що, на мій погляд, вже само по собі може стати причиною для покупки iPhone Pro та відповідного Clicks.

І, звичайно, найбільша перевага – у буквальному сенсі – полягає в тому, що при наборі тексту ви можете використовувати весь екран iPhone, оскільки клавіатура більше не займає половину дисплея. Якщо ви пишете щось довше, ніж швидке повідомлення iMessage або образливий коментар на YouTube, то можливість використовувати весь екран для своїх слів буде напрочуд зручною.

Зрештою, приємно, що ви маєте таку можливість. З iPad ви можете використовувати його без стілус, зі стілус, з клавіатурою, трекпадом або мишею. Приємно, що хоча б один з цих варіантів доступний на iPhone.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ