Смартфони

Exynos 2400 не відстає від Snapdragon 8 Gen 3 у реальних іграх

Share
Час читання: 2 хв.

Незважаючи на те, що Exynos 2400 відстає від Snapdragon 8 Gen 3 в синтетичних тестах, навіть зовсім небагато, в реальних ігрових сценаріях ці два чіпи йдуть нога в ногу. NL Tech протестував Samsung Galaxy S24 Ultra на базі Snapdragon 8 Gen 3 і Galaxy S24+ на базі Exynos 2400 з купою популярних ігор для Android, щоб з’ясувати, чи є якась різниця.

Результати виявилися, м’яко кажучи, несподіваними. Обидва телефони показали однакові результати в Genshin Impact, PUBG Mobile, Mobile Legends і Fortnite. У Genshin обидва чіпи підтримували близько 60 кадрів в секунду, в PUB Mobile на згладжених налаштуваннях графіки – 90 кадрів в секунду, а в Fortnite стабільна частота кадрів становила близько 90 кадрів в секунду, іноді падаючи до 70 кадрів в секунду під час бою.

NL Tech помітила значну різницю лише у двох іграх – Call of Duty: Mobile та War Thunder. У першій Snapdragon 8 Gen 3 підтримував 120 кадрів в секунду протягом всієї гри, в той час як Exynos 2400 з якихось причин був обмежений на 60 кадрах в секунду. З іншого боку, Exynos 2400 перевершив рішення Qualcomm у War Thunder, підтримуючи близько 100 кадрів в секунду, в той час як Snapdragon знизився до 40 кадрів в секунду. Важливо відзначити, що War Thunder – це гра з підтримкою трасування променів, тому ці результати свідчать про те, що графічний процесор Xclipse 940 від Exynos краще обробляє графіку з трасуванням променів.

Тут важливо мати на увазі кілька речей. По-перше, тести проводилися на передсерійних пристроях, а по-друге, це два різних телефони. Однак, Galaxy S24 Ultra нібито має кращу систему охолодження з більшим радіатором. З іншого боку, тут можуть бути й інші фактори. Було б цікаво подивитися на Galaxy S24+ з Exynos проти його побратима на Snapdragon.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    ШІ-чатбот в Instagram і WhatsApp навчився говорити голосами знаменитостей

    На нещодавньому заході Connect Meta презентувала нову функцію для свого ШІ-чатбота на платформах Instagram, WhatsApp…

    29.09.2024

    Флагманський смартфон Huawei Mate 70 показали наживо

    Перед анонсом Huawei Mate XT було зафіксовано кілька випадків, коли цей смартфон потрапляв у поле…

    29.09.2024

    Xiaomi і Redmi відмовилися від камер на 200 Мп

    Цього тижня Xiaomi та її бренд Redmi представили лінійку смартфонів Redmi Note 14, яка глобально…

    29.09.2024

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024