Експерти назвали 4 причини не брати Samsung Galaxy S24

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Днями відгриміла перша масштабна презентація Samsung у 2024 році – Galaxy Unpacked. На ній нам представили нейромережеві фічі Galaxy AI, серію Galaxy S24 і затізерили смарт-кільце Galaxy Ring.

Реклама

Ми із задоволенням вивчили всі нюанси, і дійшли не дуже однозначних висновків. Загалом у Samsung вийшли непогані флагмани, але вони толком не відрізняються від торішньої серії Galaxy S23 Ultra. До того ж Samsung сама ж знищила всі плюси своїх новинок деякими заявами. Тому зібрали для вас 4 причини не купувати Galaxy S24:

1. Камери в Galaxy S24 Ultra стали гіршими. Зачекайте кидати каміння, що я не тестував. Тут усе дуже просто: телевік на 10 Мп із зумом 10х (у Galaxy S23 Ultra) перетворився на перископ на 50 Мп із 5-кратним збільшенням. Далі – цифровий кроп. Зрозуміло, оптика краща за цифру.

2. Всі функції ШІ вийшли безглуздими в наших реаліях і сценаріях використання. Причому більша частина не працює українською мовою. Бонусом Samsung заявила, що майже 100 млн пристроїв Galaxy отримають ці фічі разом з One UI 6.1 (вже скоро).

3. Базові Galaxy S24 і Galaxy S24+ повернулися на Exynos (2400), який у синтетиці вже програв Snapdragon 8 Gen 3. Знайти нормальну версію буде складно, а Exynos, як ми знаємо, дуже ненажерливий у плані батареї та багатозадачності.

4. Ціна. Samsung пора зрозуміти, що у неї немає такої сили бренду, як у Apple. Ніхто при здоровому глузді не купує Galaxy Z Fold або Galaxy S2x Ultra за ~$1500. Вони через місяць-два втрачають майже половину від вартості. Той самий Fold5 на старті був $1800, а зараз ним завалені всі маркетплейси по $1150. Із серією Galaxy S24 буде так само.

За дизайн лаяти не будемо – тут справа кожного, Apple теж не оновлює зовнішній вигляд iPhone щороку-два. Ми прийшли до того, що дизайн у великих брендів тримається 3-5 років.

Заявлені 7 років оновлень не особливо потрібні. Ви уявляєте, який вигляд матиме смартфон через 7 років? У нього облізе корпус, потріскаються всі стекла і вигорить екран, зате Android буде останньої версії. Воно й справді вам треба?

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ