Тепер Alexa може стати голосовим помічником по-замовчуванню на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер багато користувачів Android зможуть встановити голосового помічника Amazon Alexa для використання за замовчуванням на своїх пристроях. Про це повідомляє The Verge.

Кожен хто активував таким чином Alexa зможе включити його після натискання кнопки “Додому”, без необхідності переходити в окремий додаток. Раніше таке було можливе тільки з Microsoft Cortana або шляхом розпізнавання голосу помічником Google.

Спосіб налаштування Amazon Alexa буде варіюватися в залежності від використовуваного пристрою. Але в цілому суть проста: необхідно оновити додаток Alexa> перейти в настройки телефону> відкрити категорію Assist apps і поміняти електронного асистента.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так чи інакше, функціонал Alexa на Android буде сильно урізаний. Наприклад, він не зможе відкрити карти або зробити дзвінок, хоча на це здатний помічник Google. Також власник не зможе викликати Alexa за допомогою голосової команди або стиснувши телефон.

На жаль, на iOS неможливо навіть так використовувати сторонні асистенти. Єдине, що їм залишається – кожен раз заходити в певний додаток, щоб поспілкуватися з кимось, крім тугодумної Siri.

На сайті Reddit вже довго йде обговорення нововведення. Його користувачі встигли відзначити, що фіча працює на Google Pixel 2, One Plus 5, One Plus One, Xperia, Moto G5 Plus, Essential Phone 1, Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8 Plus і Samsung Galaxy S9.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.