Огляд Samsung Unpacked 2024 – що показали?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Samsung провела свою велику презентацію Galaxy Unpacked, у рамках якої нам, традиційно, продемонстрували нове покоління флагманських моделей Samsung Galaxy S. Цього року ми побачили три смартфони – Galaxy S24, Galaxy S24+ та Galaxy S24 Ultra. Окрім цього, на презентації були й інші анонси, а також багато новинок, пов’язаних з можливостями штучного інтелекту – про усе це ми розповімо вам в рамках нашого огляду Galaxy Unpacked 2024.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Очікувано, розпочнемо з головної новинки, яку всі найбільше чекали – топового флагмана Galaxy S24 Ultra. Цей смартфон отримав найбільший дисплей з усієї серії – його діагональ складає 6.8 дюйма. Роздільна здатність дисплея складає QuadHD+, частота оновлення – від 1 до 120 Гц. Тут використовується Infinity-O-Edge екран з вирізом під фронтальну камеру зверху по центру екрану. Одним з головних нововведень стала максимальна яскравість дисплея, яка складає 2600 ніт, що є одним з найкращих показників на ринку. За захист екрану відповідальне скло Corning Gorilla Glass Armor, яке було також вперше презентовано в рамках Galaxy Unpacked 2024.

За роботу смартфона, очікувано, відповідальний найновіший флагманський чіпсет Qulcomm Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, який має тактову частоту головного ядра на рівні 3.4 ГГц. Окрім цього, слід згадати, що смартфон отримав практично удвічі більшу камеру випаровування, ніж його попередник, Galaxy S23 Ultra, завдяки чому мають відчутно покращитись можливості охолодження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

Модель отримала основну камеру з роздільною здатністю головного сенсора 200 МП та оптичною стабілізацією зображення, ультраширокий модуль 12 МП з кутом огляду 120 градусів, телефото 10 МП з трикратним оптичним зумом, а також повністю новий перископічний 50 МП з п’ятикратним оптичним зумом. Слід згадати про наявність ToF-сенсора, фронтальної камери 12 МП та можливості запису відео у 8К 30 FPS.

У моделі є багато нововведень, пов’язаних з можливостями штучного інтелекту, але про частину, яка стосується камери, згадаємо вже. Так, є можливість миттєво знімати слоу-мо або перетворювати на нього частину знятого відео, можливість доповнювати та редагувати зображення за допомогою генеративного штучного інтелекту. Окрім цього, слід згадати про те, що у смартфоні є виділений ISP блок для зниження шумів.

 

Перейдімо до програмної складової. Тут одразу є дуже приємні новини – Samsung Galaxy S24 Ultra поставляється з операційною системою Android 14 та програмною оболонкою One UI 6.1. Він буде отримувати великі оновлення ОС та безпекові патчі протягом семи років – теоретично, у покупців Samsung Galaxy S24 Ultra буде можливість отримувати оновлення версій Android аж до 20-21. З фішок ШІ варто згадати про Chat Assist, Note Assist, Transcript Assist, а також Circle To Search (розроблена у співпраці з Google).

Очікувано, модель, як і попередник, продовжує спадщину серії Samsung Galaxy Note, і поставляється з вбудованим стилусом S Pen. За автономність смартфона відповідальний акумулятор об’ємом 5000 мАг, що підтримує швидку зарядку потужністю 45W. Підтримується бездротова зарядка, а також реверсивна бездротова зарядка. Також слід згадати про підтримку 5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, UWB та NFC. Вартість Samsung Galaxy S24 Ultra стартує з позначки в 57999 гривень.

Samsung Galaxy S24 та Galaxy S24+

Перейдімо до огляду двох інших варіантів модельного ряду Galaxy S24. Так, найбазовіший варіант, однойменний Galaxy S24, оснащений дисплеєм Dynamic AMOLED з роздільною здатністю 2340 х 1080 пікселів. Натомість, у Galaxy S24+ компанія Samsung нарешті встановила дисплей з роздільною здатністю QuadHD+. У випадках адаптивна частота оновлення складає від 1 до 120 Гц.

За роботу в обох версіях може відповідати як Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, так і Exynos 2400 власного виробництва компанії Samsung (це залежить від регіону). Слід згадати про покращене охолодження, що стало можливим завдяки збільшенню камери випаровування у порівнянні з попереднім поколінням.

У обох моделях однаковий блок основної камери. Так, тут головний сенсор 50 МП з оптичною стабілізацією зображення, ультраширокий 12 МП, а також телефото 10 МП з трикратним оптичним зумом та оптичною стабілізацією. Також Galaxy S24 та Galaxy S24+ оснащені фронтальною камерою 12 МП. У обох моделях є виділений ISP блок для зниження шумів, і, звичайно, можливості ШІ, як і в Galaxy S24 Ultra. Це, до речі, стосується усіх раніше згаданих можливостей, які є в найстаршій моделі, а також семи років оновлень програмного забезпечення та безпекових патчів.

 

Обидва смартфони захищені від вологи та пилу за стандартом IP68. У Samsung Galaxy S24 встановлений акумулятор об’ємом 4000 мАг, є швидка зарядка потужністю 24W. У старшій моделі підтримується зарядка потужністю 45W, об’єм акумулятора – 4900 мАг. Також слід згадати про те, що смартфони мають підтримку як бездротової, так і реверсивної бездротової зарядки.

У обох випадках доступні чорний, зелений, синій та оранжевий кольори. Базовий Galaxy S24 (який, що важливо, має 128 ГБ внутрішньої пам’яті, на відміну від інших двох варіантів, в яких у базовій конфігурації – 256 ГБ), коштує в Україні від 37999 гривень, у випадку Galaxy S24+ ціна починається від 46999 гривень.

Samsung Galaxy Ring

Наостанок хочеться згадати про Galaxy Ring, нову розробку Samsung, про яку поки відомо небагато – є лише тизер, який був продемонстрований в рамках Galaxy Unpacked 2024. По суті, ми знаємо лише, що мова про “смарт-перстень”, але без характеристик, подробиць щодо ціни, тощо. Очікується, що цей пристрій візьме на себе частину функціоналу щодо здоров’я, які зараз мають Samsung Galaxy Watch.

Ймовірно, повноцінна презентація Samsung Galaxy Ring відбудеться в рамках наступного Galaxy Unpacked, що пройде вже в липні цього року. Нагадаємо, в рамках цієї презентації Samsung, наймовірніше, покажуть нові гнучкі смартфони Galaxy Fold 6 та Galaxy Flip 6.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.