Samsung Galaxy S24 і S24+ все ж такий розділять між Exynos і Snapdragon

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung використовує підхід з двома чіпсетами для телефонів Galaxy S24 і S24+, оснащуючи їх різними SoC в залежності від ринку. Цього року розподіл досить простий: ринки Південної Кореї, США, Китаю та Австралії отримають Galaxy S24 і S24+ на базі Snapdragon 8 Gen 3, тоді як пристрої на інших ринках будуть оснащені власним чіпсетом Samsung Exynos 2400. З іншого боку, S24 Ultra буде поставлятися зі Snapdragon 8 Gen 3 у всіх регіонах.

У нас є окрема стаття з детальним описом Exynos 2400, яку ви можете прочитати тут.

Флагманські чіпи Samsung і Qualcomm досить близькі на папері – обидва мають основні ядра Cortex-X4 разом з великими і середніми ядрами Cortex-A720 та ефективними ядрами A520, які базуються на архітектурі ARMv9. Чіп Exynos має нижчу тактову частоту всіх ядер і може похвалитися двома додатковими ефективними ядрами Cortex-A520 з тактовою частотою 2,0 ГГц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Exynos 2400 побудований за 4-нм технологічним процесом LPP+ від Samsung Semiconductor, тоді як Snapdragon 8 Gen 3 виготовляється на вузлі N4P від TSMC.

Телефони Galaxy, оснащені Snapdragon, історично відрізняються кращою продуктивністю і довговічністю акумулятора, але поки що невідомо, чи буде так само з новим поколінням S24.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.