Представлено Samsung Galaxy S24 Ultra: Штучний інтелект, нова 5-кратна камера і Snapdragon 8 Gen 3

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Візуально Galaxy S24 Ultra дуже схожий на S23 Ultra, але є й помітні зміни. Рамка тепер виготовлена з титанового сплаву замість алюмінію. Титан міцніший і стійкіший до подряпин, ніж алюміній, без збільшення ваги – Galaxy S24 Ultra фактично на грам легший за S23 Ultra. Новий Ultra трохи тонший (0,3 мм) і коротший (1,1 мм), в основному завдяки тоншим рамкам. Що стосується скла, то в S24 Ultra спереду і ззаду використовується нове скло Gorilla Glass Armor, яке в 4 рази стійкіше до розбиття і на 75% менше відбиває світло.

У Galaxy S23 Ultra екран став менш вигнутим, а в Galaxy S24 Ultra він став повністю плоским – радійте, любителі скляних захисних екранів!

Центральним елементом знову є 6,8-дюймовий дисплей QHD+ Dynamic AMOLED 2X зі змінною частотою оновлення від 1 Гц до 120 Гц. Але Samsung представив набагато яскравішу панель з яскравістю 2600 ніт та покращеною технологією Vision Booster.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На відміну від Galaxy S24 і Galaxy S24+, Ultra використовує Snapdragon 8 Gen 3 на всіх ринках. Це знову варіант “для Galaxy” з, імовірно, більш тактовим ядром Prime. Samsung встановила майже вдвічі більшу парову камеру всередині Galaxy S24 Ultra, яка допоможе поліпшити теплові характеристики для всіх завдань.

Новий чіп уможливив цілу низку функцій штучного інтелекту на Galaxy S24 Ultra. Функції Live Translate, Interpreter та Chat Assist забезпечують двосторонній голосовий і текстовий переклад у реальному часі. Функція “Живий переклад” вбудована в основний додаток телефону, а “Перекладач” – це додаток з розділеним екраном, який розшифровує живі розмови між двома людьми двома різними мовами. Chat Assist допомагає зробити перекладені розмови природними і живе всередині клавіатури Samsung Keyboard. На момент запуску ці функції працюють на 13 мовах.

Android Auto підсумовує вхідні повідомлення і пропонує варіанти відповідей, наприклад, надсилає повідомлення про ваш час прибуття.

У програмі Samsung Notes функція “Нотатки” узагальнюватиме нотатки, створюватиме шаблони та обкладинки, а також впорядковуватиме нотатки за допомогою попередньо створених форматів.

Transcript Assist розшифровує, узагальнює та перекладає записи за допомогою штучного інтелекту та перетворення мови в текст.

Circle to Search – функція пошуку за допомогою жестів, створена у співпраці з Google. Просто натисніть і утримуйте кнопку “Додому”, і ви зможете обвести, виділити, написати або торкнутися будь-чого на екрані, щоб отримати результати пошуку – наприклад, назву пам’ятки на задньому плані чиєїсь фотографії в Інстаграмі.

Штучний інтелект також є важливою частиною системи камер Galaxy S24 Ultra, але спершу кілька слів про апаратне забезпечення. Galaxy S24 Ultra оснащений новою 50-мегапіксельною 5-кратною (115 мм) телефотокамерою з оптичною стабілізацією та об’єктивом f/3.4. Сенсор – 1/2,52-дюймовий (можливо, IMX854), що є помітним поліпшенням порівняно з 10-мегапіксельною 1/3,52-дюймовою матрицею 10-кратної камери Galaxy S23 Ultra. Samsung заявляє, що нова 5-кратна камера здатна робити кращі 10-кратні знімки, ніж стара камера.

Решта камер, схоже, не відрізняються – 200-мегапіксельна 23-міліметрова ширококутна з діафрагмою f/1.7, 12-мегапіксельна 13-міліметрова f/2.2 з автофокусуванням і 10-мегапіксельна 69-міліметрова f/2.4 з коротким фокусним відстанню. Спереду є 12-мегапіксельна селфі-камера з діафрагмою 26 мм і фокусною відстанню f/2.2.

Повернемося до штучного інтелекту. Новинка цього року – ProVisual Engine і спеціальний блок ISP Block для зменшення шуму. ProVision Engine – це набір інструментів зі штучним інтелектом: ви можете стерти об’єкти і дозволити штучному інтелекту заповнити порожнє місце за допомогою функції Generative Edit. Він також може заповнити порожній простір, що утворився після вирівнювання кривого кадру. Функція Instant Slow-mo може генерувати додаткові кадри для плавного сповільнення моментів у відео.

Функцію нічної зйомки було вдосконалено завдяки кращому куту оптичної стабілізації зображення та покращеній компенсації тремтіння рук. Спеціальний блок ISP Block для передньої та задньої камер впорається з шумами.

Нарешті, функція Super HDR показуватиме попередній перегляд HDR у видошукачі додатку камери ще до того, як ви зробите знімок, а також показуватиме фотографії та відео у форматі HDR у Галереї.

Galaxy S24 Ultra має акумулятор ємністю 5000 мАг з підтримкою дротової та бездротової зарядки потужністю 45 Вт і 15 Вт. Телефон поставляється з 12 ГБ оперативної пам’яті та накопичувачем на 256 ГБ, 512 ГБ або 1 ТБ. З точки зору програмного забезпечення, S24 Ultra працює під управлінням Android 14 з інтерфейсом One UI 6.1 з коробки і отримає 7 років підтримки програмного забезпечення.

Galaxy S24 Ultra доступний для попереднього замовлення з сьогоднішнього дня в кольорах Titanium Gray, Titanium Black, Titanium Violet та Titanium Yellow. Як і минулого року, Samsung запропонує безкоштовне оновлення пам’яті для тих, хто оформить попереднє замовлення, тож ви зможете придбати модель на 512 ГБ за ту саму ціну, що й модель на 256 ГБ, і так далі, але переконайтеся, що ви замовляєте вищу версію – вона буде коштувати, як нижча, поки відкриті попередні замовлення.

Ціна Galaxy S24 Ultra починається від 57 999 грн за модель на 12 ГБ/256 ГБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.