Xiaomi 14 Pro vs iPhone 15 Pro: хто кращий

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

У вересні минулого року Apple представила свій iPhone 15 Pro , але цікаво відзначити, що всього через місяць Xiaomi представила свій флагман – Xiaomi 14 Pro – на китайському ринку.

Реклама

Хоча глобальна дата випуску Xiaomi 14 та Xiaomi 14 Pro все ще не оголошена, це не заважає нам провести порівняльний аналіз цих двох смартфонів. Xiaomi надала повні характеристики, і ми проаналізували їх у порівнянні з iPhone 15 Pro, щоб допомогти вам визначити, який пристрій краще відповідає вашим потребам.

Операційна система

Операційна система iOS вважається рушійною силою популярності iPhone. Програмне забезпечення цієї системи зазвичай вважається більш простим у використанні порівняно з конкурентами, а екосистема Apple забезпечує безперешкодну взаємодію між iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods та Mac.

З іншого боку, Xiaomi 14 Pro використовує нову операційну систему HyperOS від Xiaomi. Ця екосистема також призначена для інтеграції з розумними будинками та автомобілями. Цікаво буде побачити, як HyperOS функціонуватиме на 14 Pro, коли пристрій з’явиться на ринку Великобританії.

Дисплей

Дисплей Xiaomi 14 Pro не тільки має великий розмір у порівнянні з дисплеєм iPhone 15 Pro, але також значно яскравіший.

У випадку з продукцією Apple, вам доведеться вибирати модель iPhone 15 Pro Max (або переходити до iPhone 15 Plus), щоб насолодитися просторим 6,7-дюймовим екраном. Дисплей iPhone 15 Pro є більш компактним 6,1-дюймовим OLED-екраном з роздільною здатністю 2556 x 1179, змінною частотою оновлення 120 Гц і максимальною яскравістю 2000 нит.

Xiaomi 14 Pro обладнаний AMOLED-екраном WQHD+ (3200 x 1440) зі змінною частотою оновлення 120 Гц і максимальною яскравістю 3000 нит.

Продуктивність та ПЗ

Xiaomi 14 Pro оснащений найновішим флагманським чіпсетом Qualcomm для смартфонів – Snapdragon 8 Gen 3. На даний момент ми ще не провели тестування пристрою, але ми очікуємо на високу продуктивність завдяки використанню останнього чіпсету Snapdragon.

На противагу цьому iPhone 15 Pro оснащений власним чіпом Apple A17 Pro. Цей чіп, створений спеціально для iPhone 15 Pro, замінив A16 Bionic, який використовувався у iPhone 14 Pro.

Результати тестів продуктивності показали, що чіпсет Apple A17 Pro виявив себе виключно добре. Багатозадачні обчислення показали результати, що перевищують приблизно на 2000 балів, продуктивність найпотужніших Android-смартфонів, які ми тестували за останній рік. Це робить iPhone 15 Pro і 15 Pro Max лідерами у цій галузі.

Камера

Як iPhone 15 Pro, так і Xiaomi 14 Pro оснащені потрійними камерами, проте камера Xiaomi має більшу кількість мегапікселів.

У iPhone 15 Pro основна камера становить 48 мегапікселів, надширококутна камера – 12 мегапікселів, а телеоб’єктив із трикратним оптичним зумом – 12 мегапікселів. У той час як Xiaomi 14 Pro має основну камеру на 50 мегапікселів, надширококутну камеру на 50 мегапікселів і телеоб’єктив на 50 мегапікселів з трикратним оптичним зумом.

Крім збільшення числа мегапікселів, Xiaomi представила змінну діафрагму камери 14 Pro. Ця функція дозволяє камері автоматично регулювати діафрагму від f/1,42 до f/4,0 залежно від умов освітлення. Такий підхід забезпечує оптимальну експозицію у різних сценаріях та умовах освітлення, а також дає користувачам контроль над глибиною різкості та рівнем боці.

Користувачі також можуть вручну регулювати діафрагму або використовувати професійний режим камери, встановлюючи витримку

Акумулятор

Xiaomi 14 Pro оснащений потужним акумулятором ємністю 4880 мАг, який підтримує швидке провідне заряджання потужністю 120 Вт, а також бездротове заряджання потужністю 50 Вт.

З іншого боку, iPhone 15 Pro оснащений скромнішим акумулятором ємністю 3274 мАг. Цей акумулятор підтримує швидке заряджання потужністю 20 Вт і бездротове заряджання потужністю 15 Вт з використанням технології MagSafe та стандарту Qi. Крім того, можливе бездротове заряджання потужністю 7,5 Вт з використанням стандартного зарядного пристрою Qi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: