Що відомо про Samsung Galaxy S24 за 2 дні до презентації: платні функції, 7 років оновлень і підтримка Android 21

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До виходу Galaxy S24 залишається всього-нічого. Презентація намічена на 17 січня, але більша частина відомостей про новинку нам уже відома. Ми практично напевно знаємо і те, яку зовнішність отримає новий флагманський смартфон Samsung, і якими характеристиками його забезпечить виробник, і навіть його передбачувану ціну в роздробі. Але чим ближче момент офіційного анонсу, тим більше інформації просочується в мережу. Тому не варто дивуватися, що сьогодні стало відомо ще кілька цікавих подробиць.

Порівняння характеристик Galaxy S24, S24+ і S24 Ultra

Незважаючи на те що лінійка Galaxy S24 традиційно складатиметься не менше ніж із трьох смартфонів, багато характеристик у них збігатимуться до ступеня змішування. Ключова відмінність, крім, звісно, габаритів і діагоналі екранів, полягатиме в здібностях камери. Якщо класичний S24 буде швидше базовою моделлю просто з хорошими фото-можливостями, топова версія Ultra стане справжнім камерофоном.

Характеристики Galaxy S24 Galaxy S24+ Galaxy S24 Ultra
Екран 6.2 дюйми, AMOLED (FullHD+), 2600 нит 6.7 дюйми, AMOLED (WQHD+), 2600 нит 6.8 дюйми, AMOLED (WQHD+), 2600 нит
Основна камера 50 МП 50 МП 200 МП
Зум камери 3-кратний оптичний
30-кратний цифровий
3-кратний оптичний
30-кратний цифровий
3/5-кратний оптичний
100-кратний цифровий
Процесор Snapdragon 8 Gen 3 Snapdragon 8 Gen 3 Snapdragon 8 Gen 3
Пам’ять 8/128, 8/256 ГБ 12/256, 12/512 ГБ 12/256, 12/512 ГБ
Акумулятор 4000 мА*год 4900 мА*год 5000 мА*год
Швидкість заряджання від 0% до 50% за 30 хвилин від 0% до 65% за 30 хвилин від 0% до 65% за 30 хвилин
Матеріал рамки Алюміній Алюміній Титан

 

Технічне оснащення смартфонів, як і очікувалося, буде на найвищому рівні. А щоб нові iPhone 15 Pro і 15 Pro Max не мали жодної знакової переваги, Samsung теж використовувала в Galaxy S24 Ultra титанову рамку. Не те що б це дало апарату якісь відчутні переваги, але міцність сплаву явно вища, ніж у алюмінію, який застосовувався раніше, при порівнянній вазі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесор і обсяг оперативної пам’яті смартфонів навряд чи когось по-справжньому здивує. Все-таки ми вже давно звикли до щорічного апгрейду цієї технічної частини і за рік можемо приблизно сказати, якою буде апаратна основа майбутніх флагманів, на якій платформі вона буде побудована і які можливості зможе запропонувати. Але Samsung ще є чим здивувати.

Термін оновлення Galaxy S24

Великий апгрейд Galaxy S24 очікує в частині оновлень. З чуток, Samsung має намір розширити програмну підтримку своїх флагманських смартфонів, довівши її термін до 7 років. До теперішнього часу тільки Google пропонувала аналогічний період оновлень для Pixel 8 і Pixel 8 Pro. Усі попередні смартфони Samsung оновлювалися або по 4, або по 5 років залежно від покоління і модельного ряду.

Загалом цей крок не можна назвати несподіваним. Адже саме корейська компанія першою почала збільшувати терміни програмної підтримки своїх смартфонів. Причому не лише флагманських, а й недорогих моделей. Однак 7 років – це вже серйозна заявка Samsung на те, щоб забезпечити собі якщо не повернення до лідерських позицій, то принаймні новий стрибок інтересу до фірмових апаратів.

Якщо інформація підтвердиться, а Galaxy S24 вийдуть на базі Android 14, останньою версією операційної системи Google для них стане Android 21, а фактична підтримка припиниться ще через рік – у 2032-му. Звідки візьмуться ще 12 місяців, запитаєте ви? Не забувайте, що крім стандартних оновлень, які смартфони отримують щороку, протягом цілого року після припинення основного періоду підтримки їм належать ще й так звані патчі безпеки.

Але пролонгований термін оновлень – не єдине нововведення, яке чекає Galaxy S24. Ще однією фішкою новинок обіцяє бути технологія штучного інтелекту Galaxy AI. Ні, це не власна генеративна нейромережа від Samsung на кшталт ChatGPT, як можна було припустити, а всього-на-всього поглиблена інтеграція ШІ в прошивку смартфона.

Нові платні функції Galaxy S24

Ось кілька прикладів таких функцій, про які відомо напевно:

  • Поліпшення фотографій
  • Швидкий переклад в офлайн-режимі
  • Розширене редагування фото

За фактом можливостей, які подарує Galaxy AI користувачам флагманського смартфона Samsung, буде більше. Просто не про всі з них відомо на даний момент. Але цікаво в цій ситуації інше. За деякими даними, безкоштовним новий набір функцій буде тільки протягом першого року, після чого за його використання доведеться платити на регулярній основі за моделлю передплати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.