Як увімкнути захист iPhone у разі крадіжки, і чи варто його вмикати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Яблучні пристрої вирізняються високим рівнем захищеності. Є у них захист при крадіжці. Головна принадність цього функціоналу полягає в тому, що він майже не впливає на звичайну роботу гаджета, проте істотно підвищує рівень його захищеності.

Після активації розглянутого функціоналу, якщо користувач якимось чином зіткнувся з випадком, коли не працює ні TouchID, ні FaceID, він все ж таки зможе використовувати смартфон для відправки і прийому повідомлень, здійснення дзвінків, а також активації великої кількості функцій. Однак захист не дозволить йому змінювати паролі від AppleID, а також вносити зміни в налаштуваннях роботи FaceID/TouchID. Також буде заблоковано доступ до перегляду переліку всіх збережених паролів.

Слід зазначити, що відключити функціонал захисту iPhone при крадіжці можна без особливих проблем, що рекомендується робити, коли ви повертаєтеся додому. Активація ж розглянутого функціоналу відбувається наступним чином.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Слід переконатися, що гаджет оновлений до iOS 3beta або новішої версії.
  • Відкрити “Налаштування”, вибравши розділ “FaceID і код-пароль” або ж “TouchID і код-пароль”.
  • Далі потрібно перейти в “Захист вкраденого пристрою”, після чого натиснути на клавішу “Увімкнути захист”.

Зазначений алгоритм дій активує захисний функціонал, який вимикається аналогічним чином, що рекомендується робити, повернувшись у знайому локацію. При цьому, навіть з активним захистом від крадіжки, фахівці рекомендують чітко дотримуватися таких правил.

  • Не передавайте особистий смартфон незнайомим людям, навіть якщо вони просять його, щоб записати телефонний номер або відшукати особистий профіль у соцмережах.
  • Зберігайте пристрій у кишені або сумочці, коли він не використовується за своїм прямим призначенням.
  • Не користуйтеся сторонніми зарядками і не підключайтеся до бездротових каналів без пароля, які часто доступні в публічних місцях.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.