Смартфони Samsung Galaxy скоро обженуть iPhone за найважливішим показником

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Так уже склалося, що iPhone завжди пропонували більшу продуктивність порівняно з флагманськими Android-пристроями. Фактично, смартфони Apple на 2-3 покоління випереджають топовий девайси від Samsung, OPPO, Vivo і Xiaomi. Навіть цього року iPhone 15 Pro щонайменше на 28% швидший, ніж найнавороченіший чіп Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Однак наступного року все зміниться.

Реклама

За даними аналітиків Moor Insights and Strategy, у ARM є “план зі створення найкращого ядра процесора для смартфонів” у 2025 році. Очікується, що передбачуване ядро Cortex-X5 під кодовою назвою “Blackhawk” забезпечить найбільший приріст продуктивності за останні п’ять років.

Найімовірніше, суперядро Cortex-X5 буде використовуватися в 3-нм чіпсеті Exynos 2500, який дебютує в серії Samsung Galaxy S25 наступного року. При цьому частина пристроїв Galaxy S25 також отримає 3-нм процесор Snapdragon 8 Gen 4, який буде оснащений власним процесорним ядром Qualcomm Oryon.

Якщо прогноз аналітиків Moor Insights and Strategy збудеться, то смартфони Galaxy S25 на Exynos і Snapdragon перевершать iPhone 16 Pro за продуктивністю.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: