Чим смартфон на Android кращий за iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android чи iPhone? Все-таки в нинішніх реаліях купівля смартфона на Android буде кращою, ніж придбання “яблучного” гаджета. Яким би крутим не був iPhone, у чомусь він програє Android-пристрою, і цей програш часом ніяк не можна обіграти. Розглянемо моменти, коли смартфон на Android кращий, ніж навіть найостанніший iPhone.

Додатки

Доти, доки Apple не дасть можливості встановити застосунки зі сторонніх джерел, смартфон на Android буде завжди у виграші. Адже багатьох додатків просто немає в “яблучному” App Store через санкції та політику компанії.

На Android-девайс можна встановити будь-який додаток, просто завантаживши потрібний .apk-файл. А сучасна версія Android надійно захистить ваш смартфон від зараження вірусами і крадіжки інформації. Хоча вже за рік ситуація може змінитися, оскільки ЄС зобов’язав Apple дати можливість встановлення стороннього програмного забезпечення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android дешевше

Можна купити смартфон за 5000 гривень на Android, і це буде повноцінний смартфон, який зможе виконувати всі функції. Нехай якість буде в самому низу, але пристрій працюватиме цілком собі прийнятно. У Apple же немає недорогих смартфонів – навіть iPhone X, який вийшов у 2017 році, досі на вторинному ринку коштує понад 15 000 гривень.

Кастомізація

Смартфон на Android можливо як завгодно налаштувати під себе за допомогою додатків кастомізації. Можна зробити будь-який інтерфейс, який буде приємним для очей. У iPhone ж можливість щось поміняти сильно обмежена – компанія вважає, що створила ідеальну операційну систему для смартфона.

Завантаження контенту

Для Android-смартфона можна завантажити все що завгодно – відео, файли, музику, книги. У iPhone з цим можуть виникнути проблеми, адже екосистема Apple налаштована на легальну купівлю контенту. Також можуть бути проблеми з форматами файлів – щоб змусити працювати на iPhone який-небудь екзотичний формат, потрібно постаратися, або ж це може бути зовсім неможливо.

Налаштування камери кращі

У топових Android-гаджетів є тонке налаштування камери, якого немає в iPhone. Користувач може реально перетворити свій смартфон на професійний фотоапарат. Apple же вважає, що користувач повинен задовольнятися рішеннями інженерів компанії для отримання ідеального зображення.

Більше додатків

Для Android-смартфонів написано набагато більше додатків, ніж для пристроїв Apple. Це пов’язано з більш високим порогом входу в App Store. Для Android же розробнику навіть необов’язково публікувати застосунок у магазинах – можна завантажити за посиланням. Та й магазинів додатків для Android-сумісних пристроїв більше, ніж один єдиний App Store.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.